Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Ramazan sofrasına bak (!)

Ramazan sofrasına bak (!)
 

Denizli’nin yerel gazetelerinden biri olan OLAY Gazetesi 15 Eylül 2007 yani bugünkü sayısında ikinci sayfasında Ramazan sofrası bölümünde iftarda yapmaları için okuyucularına baharatlı tavuk tarifi vermiş.
Tavuğun terbiye edilmesi listesinde tam Ramazan’a yakışır (!), gazeteyi hazırlayanların Ramazan ayı ve dinimiz konusunda ne kadar bilgili, ne kadar duyarlı olduklarını gösteren bir madde eklenmiştir.

–8 çorba kaşığı ŞARAP.

Şarap ve Ramazan ayı. Alkollü yemek ile iftar etmek. İçki ile oruç açmak.. Ne kadar alakalı konular değil mi?

Yok orucu neler bozar, neler bozmaz. Alkolü az olan bira içilse günah olur mu, afedersiniz seks ile oruç açılır mı gibi saçma sapan, cahil insanların beyinlerini sulandırmaya yönelik konular, bizim basının kendi acınacak zihniyetlerinin bir sonucudur. Kurbanda da hangi hayvanlar kurban edilir, konusunda ısrarla tavuk üzerinde duran aynı zihniyetin ürünü saçmalıklar bunlar.

İslamiyet hakkında biraz birşeyler bilen insanlar zaten böyle şeylere önem vermezler de, basının böyle çok önemli konularda dikkatsiz davranması (keşke öyle olsa) çok acınacak bir durum. Ama Zekariya Beyaz gibiler olduktan sonra bilgisizlere ne hacet.

İnşallah bir yanlışlık vardır. Gazete sayfayı doldurmak için kopyalayıp, incelemeden yayınlamıştır. Ne diyelim başka. Allah akıl fikir versin diyoruz.

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..