Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '06

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazan

Yeni bir ramazan ayı daha geldi. İlk önce Ramazan Ayı' nın tüm İslam alemine kutlu olmasını dilerim. Artık iki üç senedir meydana gelen abuk subukluklar bu ramazanda olmasın; artık insanlar ağız tadıyla oruçlarını tutsunlar.

Hatırlarsanız geçen sene tüm bir ramazan ayı Zekeriya Beyaz sayesinde oruç seksle açılırmı tartışmasını izlemiş hatta iş iyice çığırından çıkmıştı ki alay konusu bile olmuş komedi proğramlarında güldürme malzemesi olmuş, başta ben olmak üzere çok müslüman bundan rahatsız olmuş, ağız tadıyla bir oruç tutamamıştık

Yine her ramazanda olduğu gibi inşaallah bu sene tuttun tutmadın kavgası olmaz. İnananlar şunu bilmeli ki bu ibadet Allah için yapılır. İnsanlar; hasta olduğundan, dayanamadığından (sigaraya, açlığa...) ya da bizim bilemeyeceğimiz başka nedenlerden dolayı oruç tutmayabilir. Yargılamak bizim görevimiz değildir. Biz kendi işimize bakalım; orucumuzu tutalım, dürüst olalım, yalan söylemeyelim, başkalarını yaşantıları ile tenkit etmeyelim, biz örnek olalım ki , öyle yaşayalım ki son yıllarda müslümanlar ve müslümanlık hakkındaki bazı din düşmanlarının sözde din adına yaptığı çirkinlikleri ve ön yargıları silelim. Müslümanlık deyince bazı kişilerin aklına gelen terör, bağnazlık, hoşgörüsüzlük gibi dinimize hiç uymayan kavramları yaşantımızla ve davranışımızla silelim. Ramazan bunun için çok iyi bir fırsattır. Bu aydan itibaren müslümanlık deyince akla gelen terör, bağnazlık gibi kavramları hoşgörümüzle bertaraf edelim. Oruç tutmayanlarda oruç tutanlara saygılı olsun,onların yanında yemek yememeye dikkat etsinler, karşılıklı hoşgörü ve saygıyla papa gibi düşünenlere iyi bir cevap verelim.

Şimdiden herkesin Ramazan Ayı kutlu olsun. Hiç değilse bu ayda birbirimizi sevelim, kaynaşalım, düşmanlıklarımızı unutalım, birbirimizin düşmanı olmayalım zaten yeterince düşmanımız var bir de biz içimizde parçalanmayalım.

 
Toplam blog
: 12
: 723
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Lise mezunu, memur; siyasete, spora, sanata düşkün birisiyim...