Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '15

 
Kategori
Beslenme
 

Ramazanda kilo almaktan korkmayın !

Ramazanda kilo almaktan korkmayın !
 

Oruç ! Tut Beni !


  Merhaba ,

 Öncelikle ramazanınızı kutluyoruz. Ramazan ayında bir çok danışanımız oruç dolayısıyla fazla kilo aldıklarından, acıktıklarından, susadıklarından dem vuruyorlar. Oysa doğru bir iftar-sahur düzenlemesiyle orucun hem fiziksel hem ruhsal amaçlarına ulaşmak mümkün.

   Son yıllarda ramazan ayında günlerin çok uzun olması sebebiyle sahura kalkmak çok önem taşıyor. Ancak sahurda hafif yiyecekler yemeyi tercih etmek çok önemli. Yoksa sahurda yenilen fazla ve ağır yemekler midenizi, sindirim sisteminizi yorar ve içilen bardak bardak çaylar (çayın diüretik olması sebebiyle) susuzluğunuzu artırır. Beyaz undan yapılmış pide ve ekmek, beyaz pirinçten yapılan pilav kısacası rafine edilmiş tüm gıdalar ne kadar çok yerseniz yiyin sonuçta açlığınızı artırmaktan, size kilo aldırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Burada yine gerçek gıdanın önemine geliyoruz. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgileri ‘’Doktor Kardeşlerle Eğlenerek İnteraktif Zayıflama’’kitabımızda bulabilirsiniz. Sahurda en az 4 bardak taze su içmenizi şiddetle öneriyoruz.

   İftarda ise fazlaca tüketilen iftariyelik yerine çorbayla başlamanızı tavsiye ediyoruz. Sıcak çorbaların yanı sıra ızgara et yemeği, zeytinyağlı sebze yemeği, bol miktarda salata, 2 dilim esmer undan yapılmış ekmek veya pide yiyebilirsiniz. Yanı sıra su içmeyi de ihmal etmemelisiniz. Bizim önerimiz iftarla sahur arasında da en az 4 bardak su içmeniz. Böylece sahurda içtiklerinizle birlikte bir günde 8 bardağa ulaşmış olacaksınız. Sıcak günlerde en az bu miktarda suyu içmeniz enerji düşüklüğünüzün olmaması için önemli.

    Bir başka önerimiz de orucunuzu açarken çorbanızı, suyunuzu içtikten sonra birkaç dakika midenizi dinlendirip yemeğe öyle devam etmeniz. İftarla sahur arasında meyvenizi yemeyi de ihmal etmeyin. Ramazanda tatlı yerine meyve ve hurma yemeyi tercih etmelisiniz. Canınız isterse haftada bir kez tatlı ödülünüzü almakta serbestsiniz. Unutmayın diyet yapın ya da yapmayın tatlıyı en sık haftada veya on beş günde bir sıklığında yemelisiniz.

    Bu basit kurallara dikkat ettiğinizde hem kilo almadan hem acıkmadan hem de susamadan, sağlıkla orucunuzu tutmanız mümkün. Tabii bedeniniz ne kadar rahat ve zinde olursa manevi huzura ulaşmanız da o kadar rahat olur.

    Bir uyarımız da oruçluyken ağır sporlardan kaçınmanız gerektiği. Oruç tutarken sadece hafif yürüyüşler yapılması bizce yeterli.

    Manevi huzuru bulacağınız, üstelik bir çeşit detoks yapıp sağlık, dayanıklılık ve sağlamlık kazanacağınız güzel bir ramazan dileğiyle…

    Hafif ve lezzetli yemek tarifleri için www.estetikklinik.comadresimizi ziyaret edebilirsiniz.

     Sağlık, huzur ve neşeyle kalın…

www.estetikklinik.com 

 
Toplam blog
: 25
: 148
Kayıt tarihi
: 05.02.15
 
 

Dr.Yasemin Arslan Bursa Gemlik doğumludur. Sırasıyla Bursa Kız Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..