Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Re-enkarnasyona cevap: Ruh tektir! Girdiği bedene göre şekillenir!

Re-enkarnasyona cevap: Ruh tektir! Girdiği bedene göre şekillenir!
 

Yeniden Doğuş


İşte bir çok televizyon programına reyting yaptıran konu yeniden doğuş yada bir diğer adıyla re-enkarnasyon var mıdır? Bir ruh tekrar tekrar dünyaya gelir mi?

Bunun için Kuranı Kerim'e bakmalıyız. Kuranı Kerim'de Allah insana kendi ruhundan üflediğini açık ve net bir şekilde söylemekte. Mantıklı düşünürsek dünyaya her yeni doğan insanın ruhu aynı ama bedenlerimiz farklı. Yani, Allah'ın üflediği ruh bedene göre şekilleniyor. Farklılık da burdan kaynaklanıyor.

Aslında ruh mükemmeldir; hastalanmaz. Halk arasındaki "ruh hastası" tabiri ise aslında bu mükemmel Ruhu bedenimizin çeşitli eksikleri yüzünden doğru kullanamayışımızdır. Bedenimizdeki hücreleri DNA'ların farklı dizilimleri oluşturur. Bu dizilimdeki bir hata yada eksiklik ise Ruh denen mükemmel enerjiden eksik yada hiç faydalanamamıza yol açar. Böylece mükemmel Ruh her bedene göre ayrı ayrı biçimlenir. Ortaya biz çıkarız.

Yaşadığımız olaylar (kazalar, belalar) yada karşılaştığımız başka enerjiler (insanlar yada varlıklar) de bedenimizde şekillenen Ruhumuz (enerjimiz) üzerine etki eder.

Gelelim yeniden doğuşa, sahip olduğumuz Ruh aslında tektir. Bizim geçmişte yaşamış "X" kişi olarak yeniden doğmamız için aynı bedene ve o bedenin yaşadığı aynı olayları yaşamış yada yaşayacak olmamız gerekir ki, aynı ruh olalım. Zamanı nasıl geri alamıyorsak, geçmişte yaşamış bir Ruhun da yeniden dünyaya gelmesi mümkün değildir.

Ölmüş bir insanın bedenini alıp kopyalasalar bile yaşadığı olayları yeniden yaşatamayacakları için sahip olacağı Ruh aynısı olmayacaktır.

Bugün ikiz kardeşler arasında bile karşılaştıkları enerji farkları yüzünden Ruhlarında farklar oluşmaktadır. Örneğin anne yada baba ikizlerden birini daha çok sevebilir yada karşılaştıkları kişiler ikizlerden birine öfke duyabilir. Bu ikizler arasında farklılaşmaya yol açar. Bu yüzden ikizlerin Ruhu bile bir diğerinin aynısı değildir.

Ama şunu bilelim herkesin sahip olduğu Ruh tektir ve Kuranı Kerimden örnek verecek olursak Allah "Yine bana döndürüleceksiniz!" diyerek zaten kendisine ait olan Ruhun yine kendisine döneceğini haber vermektedir. Bizler ise sadece bu mükemmel enerji olan Ruhu kendi kapasitemiz ölçüsünde kullanmaya çalışmaktayız. Geriye sadece Ruh ve beden aracılığı ile yaptıklarımız kalmaktadır.

 
Toplam blog
: 621
: 1712
Kayıt tarihi
: 27.05.09
 
 

Herşey birbirini etkiler prensibiyle astrolojiyi bilimsel bir platforma taşımaya çalışmaktayım. Asl..