Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Re'sen emekli askerlerden başbakana mektup

Sayın Başbakanım;

Bu ülkeye canı pahasına hizmet etmiş, ancak inancı, görüşleri ve basit disiplin suçları gerekçe gösterilerek, yargı kararı olmadan Bakan Onayı veya Kararnameler ile TSK’den ilişiği kesilmiş askerler özlük haklarının iadesi için yıllardır mücadele vermektedir.

Bugüne kadar meslekten ihraç edilmiş bir çok devlet memuruna sicil ve disiplin affı çıkarılmış, mesleğe dönüş yolları açılmış ve hatta ayrı kaldıkları dönemlerdeki sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini öngören yasa, önceki gün mecliste görüşülen torba yasa çerçevesinde kabul edilerek kanunlaşmıştır. Ayrıca, Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararları ile TSK’den ilişiği kesilenlere bazı özlük hakları iade edilmiş, terör örgütü üyelerine bile değişik zamanlarda çıkarılan pişmanlık ve etkin pişmanlık yasaları ile geri dönüş imkanları sağlanmıştır. Ama her nedense TSK’den Bakan Onayı veya Kararnameler ile ilişiği kesilenler için bugüne kadar hiçbir adım atılmamıştır.

Meslek safahatları incelendiğinde sicil notu ortamları 90 ve üzerinde olan, çalışma süreleri boyunca bir çok takdir ve başarı belgesi almış, ancak özellikle darbe ve darbe sonrası süreçlerde, ülkenin içinde bulunduğu  vesayetçi zihniyetin baskıları ve sicil amirlerinin keyfi uygulamaları ile yargı kararı olmadan re’sen emekli edilen kararname mağdurlarının sabrı gittikçe zorlanmaktadır. Her söyleminde  mazlumların ve mağdurların yanında olduğunu söyleyen Sayın Başbakanın,bu durumu görmezden gelmesini kabul edemiyoruz. Hükümetin etkili isimleri ve Milli Savunma Bakanı ile yaptığımız bir çok görüşmede, bu mağduriyetler tek tek anlatılmış ancak bir sonuca varılamamıştır. Elbette ki Sayın Başbakanın bu mağduriyetlerden haberdar olabilmesi, ilgili bakanlıkların kendisini bilgilendirmesi ile olacaktır. Ama görüyoruz ki, bu bilgilendirme sağlıklı bir şekilde yapılmamış veya Sayın Başbakan bu konu ile ilgili hiç bilgi sahibi olamamıştır. Artık tek çare Sayın Başbakana konuyu direk anlatmak olacaktır. Burdan Sayın  Başbakanımıza seslenmek ve mesajımızı iletmek istiyoruz;

Sayın Başbakanım; ”Her zaman mazlumların ve mağdurların yanında oldunuz. Önceki dönemlerde devlet memurlarına sicil ve displin afları çıkardınız, YAŞ kararları ile TSK’den ilişiği kesilenlere özlük haklarını verdiniz, terör örgütü üyelerine bile bir çok kez etkin pişmanlık yasaları çıkardınız. Ancak durumu YAŞzedeler ile aynı olmasına rağmen TSK’den Bakan Onayı veya Kararnameler ile ilişiği kesilen askerler için hiçbir düzenleme yapmadınız. Bizler  vatana ihanet suçu işlemedik, devlet malını çalmadık, darbeye teşebbüs etmedik, hatta suçumuzun ne olduğunu dahi bilmeden meslekten çıkarıldık. Bizler terör örgütü üyelerinden daha tehlikeli değiliz. Bizler bu vatan için seve seve canını feda edecek GERÇEK VATANSEVERLERİZ. Mazlumları hakkı ödenmedikçe, hiçbir vicdan rahatlamaz bunu en iyi bilenlerdensiniz. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir hukuk devleti ise, bunun gereği mağdurlara haklarının iade edilmesidir.”

 
Toplam blog
: 9
: 692
Kayıt tarihi
: 29.05.12
 
 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yargı kararı olmadan re'sen emekli edilen ve özlük hakları için müca..