Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '15

 
Kategori
Basketbol
 

RealL Madrid 96 Fenerbahçe 87 ( FB tarihinde de F4 var artık)

RealL Madrid 96  Fenerbahçe 87 ( FB tarihinde de F4 var artık)
 

google'dan alınmıştır


Fb ülker takımı bugün İspanyol ekibi Real Madrid takımı ile oynadığı maçı kaybetti. Avrupa’nın en önemli kupasında F 4 'de elendi.
 
Fb ülker hareketli bir takım. Süper bir şekilde hücum yapıyor. Sayısını atıyor. Nba takımı gibi ama dönüşte de sayı görüyor potasında. Fenerbahçe Ülker Savunmada agresif olsa mükemmel olur. Fb agresif oynarsa lige de yansır. İşi kolaylaşır. Zaten ligde savunmayı agresif yapar.
 
Bu turnuvada gördük ki Bjelica sayı atıyor. Top çalmak için bir tarafını yırtıyor. Fb paslarıyla takım oynuyor. Takdir edilecek bir olay. Fb’li basketçi serbest atış atarken ‘’ ben bu işi başaracağım. Ben geliyorum ulan, sizi yıkacağız ‘’ bakışı vardı. Hırs, başarının anahtarıdır.
 
Fb bu seviyeye gelene kadar nelerle karşılaştı? İlk turda Pana, Bayern Münich, Barcelona gibi güçlü takımlar vardı. O gruptan Fb Ülker gruptan çıkmayı başardı. Deplasmanda Barcelona’yı devirdi. Son saniyede atılan basket süperdi. Emir’in müthiş pası Bjelica’nın turnikesi İspanyolları susturdu. İkinci turda da sarı-Lacivertli ekibin grubunda Olympiacos, Cska Moskova, Milano gibi güçlü takımlar vardı. O gruptan da alnının akıyla çıkmayı başardı Fb Ülker. Top 8’e adını yazdırmış oldu. Çeyrek finalde rakip İsrail ekibi  M.Telavivdi. Uzun süre yenik sürdürdüğü maçı Fb kazanmasını bildi. İkinci maç Maccabi için çok kritikti. Maccabi kazanırsa  şansını devam ettirecekti. Kaybettiği anda Fb basket takımı dörtlü final maçları için avantaj sağlayacaktı. Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı. Maçı da istediği gibi bitirdi. Semih bu maça damgasını vurdu. Ya taraftar nasıldı?  Onlar da takımlarını baştan sona destekledi. Kim demiş amatör branşlarda salonlar dolmuyor diye. Güzel kadrolar kurarsan herkes maçı izlemeye gelir. Fb kadrosu dünya karması gibi. Bunu da söylemek gerekir. 3. maç İsrail takımı için son şanstı. Kazanırsa avantajını devam ettirecekti. Kaybederse Fb yarı finale katılacaktı. Normal süresi 65 -65 bitti.  Fb uzatma süresinde deplasmanda da kazandı. F4 ‘e kaldı. Evet, Fb hayalini gerçekleştirmişti. Aziz Yıldırım, taraftarlar, oyuncular herkes mutluydu. Fenerbahçe Madrid sokaklarındaydı artık. Rm ile oynanan F4 maçını kaybediyor. Olsun bir dahaki sefere final oynarlar. Bundan 10 yıl önce böyle bir başarı hayal edemezdik.
 
Şöyle bir Geriye gidelim. Aziz yıldırımdan önce Fb bayan basket takımının şampiyonluğu yoktu. Erkek baskette de bir defa şampiyon oldu. Ben bayan basket takımının adını 1997 yılında duymuştum. Babam eve geldi . ‘’benim bir hastam Fb bayan basket takımındaki bir Amerikalı’yı çok sevmiş. Ağabey, kız dişi Micheal Jordan gibi.  Tv’yi açtık’’ dedi.  Fb-Gs maçında hakikaten kız canavar gibi oynuyor yav. Bir sonraki seri de elinden geleni yapsa da Gs şampiyon olmuştu.
 
Erkek basket başkandan önce 1991-1992 senesinde şampiyon olmuş. Ben o şampiyonluğu hatırlamıyorum. Fb erkek basket takımı da uzun yıllar bir yere kadar çıkıyordu. O yerden sonra da Efes Pilsen veya Türk telekom’a elenip geri dönüyordu. Bir keresinde Efes pilsen’i  2-0’dan 3-2 yendi. Seriyi başarılı tamamlayarak final oynama hakkı kazandı. Kazandı da Ülker  Fb’yi  finallerde ezerek kupa’nın sahibi oldu. Ben o zaman Mardin'deydim. Son maçın son saniyeler Fb’liler için ızdırap gibiydi. Ülker çoktaaan işi bitirmişti. Onun için karşılaşmadan kopmuştum. Böyle günlerdi. Sene 1994 yılıydı.
 
Erkek voleybol takımı da bir gün Galatasaray'ı yenmişti. Bir büyüğüm de’’ Galatasaray’ı voleybol’da yenmişiz’’ demişti. Fb kız voleybol takımınında da hiçbir fonksiyon yoktu. Spor haberlerinde bile yer almıyordu.. Düşünün gerisini.
 
Birden doksan sekiz yılından sonra sihirli bir değnek değdi. Bayan basket takımı 2000 yılından sonra Türkiye liginde ya şampiyon ya 2.oldu. 11 lig şampiyonluğu aldı. Avrupa’da Çeyrek finaller oynadı. 
 
Erkek basket takımı ülker ile anlaştı. Ülker takımı kapanmıştı. Murat Ülker Fb ‘de bu potansiyeli gördüğü için ülker takımının oyuncularını Fb erkek basket takımına verdi. Paralar da su gibi aktı. 
 
Bu şekilde Fb Ülker birleşme ile 5 defa şampiyon oldu. 1 defa ikincilik yaşadı. Avrupa’da ise Eurolauge’de çeyrek final, yari final başarılar gösterdi.
 
Erkek voleybol takımı nerdeyse kapanma noktasındaydı. Aynı erkek basket takımı gibi. Pes etmedi 
 
Aziz yıldırım. Oraya da yatırım yaptı. Bunun sonucunda Fb Grundig’e 4 şampiyonluk 4 ikincilik yaşattı. Avrupa’da ise Uefa kupası niteliğinde Cev kupası, 2 defa da Balkan Kupası alarak önemli başlarılar kazandırdı. Türk voleybolu’na  büyük katkıda bulundu.
 
Kız voleybol takımının spor haberlerinde esamesi okunmazken birden çok değişti. Fb kız voleybol takımı sponsporlar da ( Üniversal, Acıbadem) bularak 3 lig şampiyonluğu yaşadı. 3 defa da ikinci oldu. Avrupa’da bir de kıtalararası şampiyonluğu,1 defa da ş.ligi  kupası ,bir keresinde de Uefa kupası niteliğinde Cev kupası aldı.  Müzesine götürdü.  Hem bayanlarda, hem erkeklerde aynı günde 2 Avrupa kupası alan tek Türk takımı oldu.
 
Fb Acıbadem  bir 2009-2010 ş.ligi finalinde volley Bergamo takımı ile oynamıştı. İtalyan takımı olması sebebi ile de o zor defansı aşamamıştı. Avrupa ikincisi olmuştu. Bu da bir tecrübeydi kızlar için.
 
Amatör şubeler Aziz yıldırım’dan önce bir hiçti. Aziz yıldırım’dan sonra bir marka haline geldi.  
Amatör şubeler Aziz Yıldırım’dan önce Aziz Yıldırım'dan sonra ikiye ayrılır.
 
Teşekkürler Fb ülker !  Teşekkürler Aziz başkan!  Murat ülker ! Tekrar tebrikler yeni 12 dev adam, Sağolasın Obra Reis  !
 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..