Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Reçelli çörek

Reçelli çörek
 

REÇELLİ ÇÖREK


Malzeme çeşidini tarifimin içinden çıkartabilirsiniz.

REÇELLİ ÇÖREK

Hamur karıştırma kabında 4 ölçek elenmiş unu Bir tutam tuz ile harmanlayalım.

Bir ölçek süt içinde 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 parça yaş mayayı (ya da 1 paket kuru maya) karıştırıp una ilave edelim.

2 yumurtayı çırpalım ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile beraber una ekleyip karıştıralım ve üzerini streçle kapayıp 2 saat mayalanması için bekletelim.

Hamuru unlu tezgaha alalım ve içindeki hava kabarcıklarını çıkartması için yoğuralım.

Üzerine un serperek merdane ile 2 cm kalınlığında açalım.

Hamuru su bardağı veya değişik kalıplarla keserek üzerine bir örtü serip kabarması için bir süre daha bekletelim.

Şekilli hamurları bol kızgın yağın (190 derecedeki) içinde her iki yüzünü de nar gibi kızartalım

Kağıt havlu üzerinde yağını süzdüğümüz kızaran puf gibi çöreğin içine sıkma kabı ile dilediğimiz bir çeşit reçel sıkalım ve üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..