- Kategori
- Yemek - Mutfak
Reçelli çörek
REÇELLİ ÇÖREK
Malzeme çeşidini tarifimin içinden çıkartabilirsiniz.
REÇELLİ ÇÖREK
Hamur karıştırma kabında 4 ölçek elenmiş unu Bir tutam tuz ile harmanlayalım.
Bir ölçek süt içinde 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 parça yaş mayayı (ya da 1 paket kuru maya) karıştırıp una ilave edelim.
2 yumurtayı çırpalım ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile beraber una ekleyip karıştıralım ve üzerini streçle kapayıp 2 saat mayalanması için bekletelim.
Hamuru unlu tezgaha alalım ve içindeki hava kabarcıklarını çıkartması için yoğuralım.
Üzerine un serperek merdane ile 2 cm kalınlığında açalım.
Hamuru su bardağı veya değişik kalıplarla keserek üzerine bir örtü serip kabarması için bir süre daha bekletelim.
Şekilli hamurları bol kızgın yağın (190 derecedeki) içinde her iki yüzünü de nar gibi kızartalım
Kağıt havlu üzerinde yağını süzdüğümüz kızaran puf gibi çöreğin içine sıkma kabı ile dilediğimiz bir çeşit reçel sıkalım ve üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.