Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Sinema
 

Recep İvedik 3: Recep depresyondan nasıl kurtulur?

Recep İvedik 3: Recep depresyondan nasıl kurtulur?
 

Şahan Gökbakar Recep İvedik serisinin 3. sünde yine güldürüyor. Sinema salonlarını yine dolduruyor. Bir çok açıdan eleştirilen Recep İvedik serisi tüm eleştirilere rağmen izleniyor, seviliyor. Recep İvedik karakterinin bu kadar sevilmesinin nedeni; Recep aslında çocuk gibi. Çocuklar nasıl dürüstçe herşeyi söyler, toplumsal kuralları, ayıbı, günahı bilmez. İçlerinden geldiği gibi davranır. Recep İvedik belki de bu yüzden çok tutuyor. İnsanın sürekli kurallara uygun davranmaktan bunalmasının bir isyanı...

Recep bu filmde asosyalliğinin neticesinde yalnız. Yalnızlıktan depresyona giriyor. Bu durumdan kurtulmak için çok çeşitli yollar deniyor. Depresyondan kurtulmaya çalışırken yalnız değil. Bir süreliğine Recep’in evinde kalmak zorunda olan uzaktan yakını olan Zeynep Recep’e yardım etmeye çalışıyor. Zeynep üniversitede psikoloji okuyor. İyileşecek hastanın doktor ayağına geliyor kısacası.

Recep o kadar çaresiz ki içindeki bu sıkıntıdan kurtulmak için Zeynep’in rehberliğini kabul ediyor. Elinden geldiğince de tavsiyelerine uymaya çalışıyor.

Zeynep her ne kadar psikoloji birinci sınıfta okusa da Recep’in sorununa teşhis koyuyor. Yapacak hiçbir şeyi olmaması, yeterince aktivitede bulunmaması, insanlarla iletişimde bulunacağı ortamlara girmemesi.

Çok değişik aktiviteler deniyorlar: Spor yapmak, tiyatroya gitmek, el sanatları çalışmaları yapmak, blok flüt çalmayı öğrenmek, paintball oynamak...

Recep kendine özgü tavırlarıyla tüm etkinliklere katılıyor. Bir çok denemeden sonra derdinin ne olduğu ve çaresi ortaya çıkıyor.

Filmdeki en önemli karakter yine Recep ama Zeynep’te yumuşaklığı ve sempatikliğiyle ilgi çeken bir karakter olmuş.

Bu bir seri olduğu için mecburen serinin diğer filmleriyle karşılaştırdığımızda, serinin en absürd olmayanı diyebiliriz. Tuvalet esprileri ve müstehcenlik diğerlerine göre çok az. Recep daha insana benzemeye başlamış. Birde üstüne üstlük sosyalleşiyor.

Bence serinin en güzel filmi buydu. Recep artık düşünüyor. Ben neyim? Kimim? Sorguluyor. Daha ayakları yere basan bir senaryosu var.Hatta bazı sosyal ve psikolojik mesajlar içeriyor. Bir komedi filmi daha ne yapsın?

 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09
 
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atöly..