Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Recep Tayyip bey

Recep Tayyip bey
 

Beş yıldan beri Başbakanlık koltuğunda oturmakta olan Recep Tayyip Bey; (Türban konusunu bir cümleyle çözeriz.) demiş. Her sözünde olduğu gibi, bu sözünde de samimiyet olup olmadığı bilinmez. Ama türban konusunun bir cümle ile çözülemeyeceği kesin.

Evvelki gün Yargıtay Baş Savcısı Sayın Abdurrahman Yalçınkaya; (Türban serbestliği laik üniter yapıya aykırı bir faaliyet yaratır. Serbestlik dini ve bölücü örgütlerce kullanılır. Eğitim kurumlarını gruplara, kamplara ayırır. Kaos doğar. Sorumluluk yasağı kaldıran partilere ait olur) şeklinde bir demeç verdi. Bu suretle de bunun tek cümle ile çözülebilecek kadar kolay olmadığını göstermiş oldu.

Bunca yıldır Başbakanlık koltuğunda oturmakta olan Recep Tayyip Bey bu gerçeği göremiyor mu acaba?

Kendisi; Türbanın bir simge olduğunu kabul etmiş durumda. Ayrıca dinimizde TÜRBAN dini bir inancın gereği olarak belirtilmiş değil. Başörtüsü için bu söylenebilir ama TÜRBAN için söylenemez.

Bu durumda TÜRBAN: Siyasi bir simge olarak karşımıza çıkmakta, ALDATMA ve KANDIRMA PARTİSİ ( AKP) nin simgesi olarak kendisi tarafından da itiraf edilmiş olmaktadır.

Yargıtay Başsavcısı Sayın Abdurrahman Yalçınkaya’nın sözlerinin devamında belirtildiği gibi; Siyasi Partiler cumhuriyetin laik niteliğini kendi çıkarları doğrultusunda yasa dışı yorumlarla tarif eden projeler ileri süremez. Aksi halde ne iç hukuk ne Avrupa korur.

Demek oluyor ki: TÜRBAN sorununu tek bir cümle ile çözmek o kadar kolay bir şey değildir.

TÜRBAN bir inanç gereği olarak kullanılıyorsa; inançlar Allahın nezdinde kutsal olan duygulardır. ALLAH çeşitli dinlere mensup olan kadınlara başlarını sıkı sıkıya örtmeleri şartını koymamış ise; başı açık olan kadınlar herhangi bir günah işlemiş sayılmazlar.

Toplumumuzda başını örtmeyen inanç sahiplerinden rahatsızlık duyan yoktur. Ama başını örterek üniversiteye giden veya devlet kurumlarında görev yapan hanımlardan rahatsızlık duyan çoktur. Recep Tayyip Bey TÜRBAN konusunu çözmek ve bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak istiyorsa: Önce kendi hanımının başındaki türbanı çıkartarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını dünyaya rezil etmemelidir… 19 Ocak 2008

H. Hilmi Polat

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..