Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan
 

26 Şubat 1954 doğumlu olan Tayyip Erdoğan evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Milli Selamet Partisi döneminde  22 yaşında İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı olmuş ve 40 yaşında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanluğı görevinde bulunmuştur. 
 
1997 yılında Ziya Gökalp'in ''Asker Duası'' şiirini Diyarbakır DGM (Devlet Güvenlik Mahkesi) tarafından “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçunu işlediğini tespit ederek 10 ay hapis cezasının 4 ayını Pınarhisar Cezaevinde geçirmiştir. 
 
Önceki partisinden ayrılarak 2001 yılında Ak Parti adı altında parti kurmuş ve 3 Kasım 2002 seçimlerinde (10.770.704) % 34,29 oy alarak birinci parti olarak hükümet kurmuştur. 
 
Yaklaşık 10 yıldır iktidarı elinde bulunduran Erdoğan ülkeyi bulunduğu durumu ''Biz kartla ekmek alınan dönemden ülkeyi dünyanın en zengin ülkeleri arasında G 10'a soktuk'' İktidara gelmeden 2001 yıllarıdan benzinin litresi 1,25 TL seyreder iken şu an 5 TL kadar dayanmıştır. 
 
Birçok devlet kurumunu özelleştirme yolu ile satan ve köprülerde dahil olmak üzere birçok finans kuruluşunda değişikliğe giden Erdoğan bütçeyi dengelemeye çalıştığını söyleyerek ülkenin daha refaha ulaşacağını iddia etmiştir.
 
Amerika ile yakınlaşan ve Orta Doğu da Amerika'nın gözü kulağı olarak bilinen bir hükümet olarak tanınmaktadır. 
 
Daha çok muhafazakar kesim olduğunu iddia eden Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu ülkede Laiklik tanımını tartışmaya açmış Laiklik kavramının sadece bir araç olabileceğini söylemiştir.  
 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..