Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Deneme
 

Reçete-2

MUTLULUK sizin dışınızda değil, İÇİNİZDEDİR.
Eğer REÇETE-1 de bahsi geçenlerle mutlu oluyorsanız, demek ki onlar olmadığı zamanlar MUTSUZLUĞA MAHKUMSUNUZ DEMEKTİR. Halbuki siz kendi içinizdeki mutluluğu yakalamış olsanız, o sizin ÖMÜR BOYU EN İYİ DOSTUNUZ olacaktır.
Sizin dışınızdakileri mutluluk kaynağı olarak değilde, mutluluğunuzu arttıran birer değer olarak gördüğünüzde, onların yokluğunda da mutluluğunuzun devam ettiğini göreceksiniz.

Bu dünyaya MUTLU OLMAYA VE İNSANLARI MUTLU ETMEYE GELDİĞİNE İNANAN bir kardeşiniz olarak, AKLINI KULLANABİLEN bir insan, Nazilerin en berbat toplama kampı AUSCHWITZ de dahi mutlu olabiliyorsa, BİZİM BU YÜCE DUYGUYU KENDİMİZDEN ESİRGEMEYE HAKKIMIZ OLABİLİR Mİ? İçinde bulunduğumuz şartlar oradan daha mı kötü?

Yaşamın anlamı mutlu olmaksa ya da mutlu olduğumuz anlarda yaşadığımızı anlıyorsak, o zaman çaba sarf etmeye değmez mi? Ve bir defa bu yola çıktığınızda da, bugüne kadar SİZE SÖYLENDİĞİ GİBİ İMKANSIZ YADA ÇOK ZOR DEĞİL, AKSİNE ÇOK ÇOK KOLAY OLDUĞUNU bizzat göreceksiniz. Geçmiş pişmanlıklarınız için birşey diyemem. Zaten yapacak birşeyinizde yoktur. Geçmiş geçmiştir, muhasebesi yapılıp gereken dersler çıkarıldıktan sonra bugüne dönmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü aslolan BUGÜNÜ YAŞAMAKTIR. Bugünü yaşamayı öğrendiğinizde onunla yetinmeyecek, İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ ANI YAŞAMAYI ÖĞRENECEKSİNİZ Kİ, işte MUTLULUĞUNUZUN pik noktası orası.

İyi güzel de tüm bunları nasıl yapacağız diyen dostlarımız olabilir. Ben dilimin döndüğünce kendi bulduklarımı paylaşmaya çalışacağım. Bunlar denenmiş ve çok olumlu neticeler alınmış metodlardır. Yalnız kendimde değil, bugüne kadar paylaştığım onlarca dostumda da olumlu gelişmeleri gözlemleyebiliyorum.
Her insanın kendine has bir yapısı, farklı bir yetişme ve yaşam ortamı olduğunu hatırdan çıkarmamak gerekir. Bu nedenle sizinle paylaşcağım metodları içinde bulunduğunuz şartlara göre revize etmeniz gerekebilir.

Bana göre, mutluluğun olmazsa olmaz ilk şartı, KİŞİSEL BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ SAĞLAMAKTIR. Yani söylem ve davranışlarımızın içimizdeki BİZLE UYUMLU OLMASIDIR. İçimizdeki bizi bir orkestraya benzetirsek, o ÇİFTETELLİ çalarken, biz içinde bulunduğumuz şartlar gereği VALS yaparsak, oradan mutluluk tablosu çıkmaz. Ya da sevmediğiniz birine, seviyorum demek gibi. Sanırım anlaşıldı. Yazacaklarımın çokluğu örnekleri çoğaltmama engel oluyor. Anlaşılmayan veya özel durumların açıklamasını yoruma bırakarak, bu konuyla ilgili son noktayı, BUDA'yla koymak istiyorum. Buda'ya sormuşlar, "NE YAPARSIN" diye, yanıt üzerinde biraz düşünmenizi istirham ediyorum.""ÇOK KOLAY demiş, ACIKINCA YERİM, UYKUM GELİNCE UYURUM"

KOCAMaN bir özür; Söz yine bitmedi, reçeteyi-3 leyeceğiz mecburen. Bu davranışı, KENDİLERİNE duyulan bir saygı gereği olarak algılayan tüm dostlara HEP MUTLU, HEP SAĞLIKLI GÜNLER... reçete-3 yarın

 
Toplam blog
: 9
: 813
Kayıt tarihi
: 24.07.08
 
 

1957 yılında GAZİANTEP'de doğmuşum. Yüksekokul mezunu olup bu yaşa kadar hep ticaretle uğraştım. Kiş..