Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

30 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Red Flag 2008 Tatbikatı

Red Flag 2008 Tatbikatı
 

Amerikan Hava Kuvvetleri belkide tarihinin en calkantili, en kotu donemini yasiyor! Bir turlu kendini 'dunyada ki degisikliklere' uyduramadi!... -Bu laf bana degil, ABD Savunma Bakani'na ait.- Hava Kuvvetleri Komutani da dahil olmak uzere epeyce kisiyi gorevden aldilar. Aldilar almasina ama; sikintilar bitmiyor. Gecenlerde stratejik fuzeleri firlatmakla gorevli yetkilileri gorev basinda uyurken yakaladilar!... Daha onceleri de 'nukleer fuzeleri' acikta, ucaklarin uzerinde ve park yerinde unutmuslardi... Hatta, bunu burada haber yapmistim...

ABD Savunma Bakani israrla ayni seyleri soyluyor: "ABD Hava Kuvvetleri Terorle Mucadele konusunda gerekli adimlari atamadi!..."

Niye mi bunlari anlattim?

ABD Nellis Hava Ussu'nde bir tatbikat var. Aslinda uluslararasi nitelikli. Eskiden olsa, onlarca ulke katilirdi. Bu sefer sadece; Brezilya, Isvec ve biz katiliyoruz.

Asagida ki haberi Hava Kuvvetlerimizin internet sitesinden aldim:


"Red Flag 2008 Tatbikatı, 21 Temmuz - 01 Ağustos 2008 tarihleri arasında ABD’nin Nellis Hava Üssü’nde Türkiye, ABD, Brezilya ve İsveç Hava Kuvvetlerine bağlı filoların katılımıyla icra edilecek olup, Türk Hava Kuvvetleri bu kapsamda 112 sorti tatbikat uçuşu, 54 sorti intikal/geri intikal uçuşu gerçekleştirecektir.

Gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi ve becerilerini deneyerek, eğitim seviyelerini yükseltmeyi amaçlayan Red Flag 2008 Tatbikatına 4’üncü Ana Jet Üs 141’inci Filo Komutanlığı (Akıncı/Ankara)’ndan 6 adet F-16 uçağı, 10’uncu Tanker Üs 101’inci Filo Komutanlığı (İncirlik/Adana)’ndan 2 adet KC-135R tanker uçağı katılacaktır. Ayrıca tatbikatın intikal ve geri intikal aşamasında ayrı bir KC-135R tanker uçağı da görev yapacaktır.

13 Temmuz 2008 tarihinde başlayacak olan intikal kapsamında;

• İncirlik-Mildenhall/İngiltere (Uçuş süresi: 5 saat 10 dakika),
• Mildenhall/İngiltere-Goosebay/Kanada (Uçuş süresi: 7 saat),
• Goosebay/Kanada-Nellis/ABD (Uçuş süresi:6 saat 30 dakika) rotası kullanılarak
toplam 18 saat 40 dakikalık intikal uçuşu, 7.000 Deniz Mili (13.000 km.) mesafe kat edilerek gerçekleştirilecek,
• Üç adedi okyanus üzerinde olmak üzere toplam yedi kez havada yakıt
ikmali yapılacaktır.

Tatbikatın geri intikali aynı rota kullanılarak yapılacak olup, geri intikal 06 Ağustos 2008 tarihinde tamamlanacaktır. "

***

Aslinda diyorum, Amerikalilar kendi Savunma Bakanlarini dinleyip, bizimkilerden bir seyler ogrenmeye Turkiye'ye gelsinler!

Biz bu durumdaki adamlardan -egitim ve disiplin seviyeleri bu kadar dusuk bir hava kuvveti- ne ogrenecegiz?

Bize katkilari ne olacak?
 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..