Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '12

 
Kategori
Haber
 

RedHack Ö.Ç için vuruyor

RedHack Ö.Ç için vuruyor
 

Günlerdir Türkiye gündemini ( halkın gündemini) meşgul eden bir olay vardı. 35 kişi tarafından cinsel istismara uğrayan Ö.Ç davası. Herkes o kişilerin ceza göreceğini beklerken dün sonuçlanan davada serbest bırakıldılar. Hem de aileleri tarafından alkışlar içinde.

Türkiye'de adaletin kalmadığını defalarca dile getirdik. Haksız yere tutuklandık, coplandık. Gaz sıkıldı üzerimize ama suçlu yine biz olduk. Parasız eğitim istedik, hapse atıldık. Puşi taktık, içerde yattık. Doğruları yazdık, yayınlanmadı. Gerçekler gördük, yazamadık. Yazanlar da Silivri’de devam ediyor hayatına. 13 yaşında tecavüze uğradık ama yine suçlu biz olduk. Fakat gerçek şu ki ülkemiz bu olanların %10'nu anca görüyor. Medyayı elinde bulunduran güçler izin vermiyor. Doğru ya kim üzerine tepki çekmek ister ki değil mi(!)Ama bu sefer canımıza tak etti. 14 yaşındaki masum bir kızımızın 35 tane insan müsvettesi tarafından istismara uğraması "yeter artık!" dedirtti. Dedirtti dedirtmesine ama en fazla kınamakla yetindik. Elimizden ne gelirdi ki? Yüreğimizde yanan ateşi nasıl söndürecektik. Nasıl " Bu adaletsizliktir!" diyecektik diye düşünüyordum ki sabah internet sitelerinde gördüm. Neredeyse hepsinde vardı. RedHack Yargıtayın ve bazı yargı kurumlarının sitelerini çökertti.

RedHack - sosyalist hacker grubu- geçen haftalarda terör örgütü ilan edilen hacker grubu. Dün gece Ö.Ç davasını protesto amaçlı -RedHack Ö.Ç için Vuruyor – sloganı ile Yargıtayın, Anayasa Mahkemesinin sitelerini çökerterek “bu adaletsizliktir!” dedi. RedHacktan beklenen bir hareketti bu. Çünkü daha önce de birçok devlet sitesini çökerterek, birçok olayda protestosunu böyle göstermişti. Tabi uzun sürmeden devlet tarafından terör örgütü ilan edilmiş hatta ilk sanal terör örgütü olarak ilklere geçmişti RedHack.

Kafamı karıştıran asıl noktada şu. Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti anayasa mahkemeleri, yargıtayı, bütün yargı organları ve 14 yaşında 35 kişi tarafından cinsel istismara uğrayan masum bir kıza verdikleri karar. Diğer tarafta ise terör örgütü ilan edilen ama bu olaya sessiz kalmayıp, arkasında halkın desteği ile "hayır 35 kişi suçlu!" demeyi başarabilen bir hack grubu.

Sormayayın sormayayım diyorum ama sizlere sormak istiyorum "sizce gerçek terör nerde?" 

 
Toplam blog
: 9
: 528
Kayıt tarihi
: 16.06.12
 
 

Uzun uzun anlatacak bir hayatım yok. Felsefeyi, şiir ve blog yazmayı, siyasi konularda sohbet etm..