Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '17

 
Kategori
Hukuk
 

Referandum’a giderken

Referandum’a giderken
 

Referandum’a giderken


1915 yılından bugüne değin neler geldi, neler geçti bu ülkenin başından, Ruslar bu ülkeye sanki 1990 lı yıllarda gelmiş gibi Halep’ten 2017’de çıkıverdiler. Bu ülkenin kaderi değil de yapılan sözleşmeler gereği anlaşma ve antlaşmalar gereği 22 devletin kurulması aşamasında sona gelindi.

Resimli tarihten yazılı tarihimize, bunları yaşarken, gazetecilik mesleğimdeki yıllarımı şöyle bir etik çerçevesinde geliştirip görselleştirdiğimde neler geldi, neler geçti başımızdan kim bilir. Referanduma giderken neyi oyladığımıza bir bakmalıyız.

Kesinlikle şunu bilmeliyiz ki, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) projesi kapsamında karar verilmiş, halka hizmette yarışa girilmiş, kültür ve sanat aşığı olan bir milletin şarap içmesi engellenmiş mi?

Verilen oyların ne kadarı sağlıklı olacak, ne kadarı sağlıksız olacak? Daha doğrusu 2003 yılından bugüne kadar ki oyların ne kadarı sayılacak. 10 sene sonrasında Bakanlar kimler olacak?

Referandum’da EVET derken, Partili Cumhurbaşkanlığını mı sorgulayacağız yoksa HAYIR derken çocuklarımızın geleceğini mi oylayacağız. Yasama, Yürütme, Yargı nın tek adamda toplanması neden bu kadar önemli?

Acelemiz mi var yoksa?

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler paslaşırken neyi aklımıza sokacağız? Kesemize para girerken devletten mi? Yoksa emekten mi olmalı?

Çocuklarımızın geleceğini temin ederken, bu ülkenin Bush yönetimi döneminden kalan bir sorunu mu var yoksa? Peki ya İnönü Hükümetinin sorunu neydi? Para, Marshall yardımlarını bize kim verdi de onlara borç verelim size diyoruz? Alay ediyoruz?

Kraliçenin gemisi boğaza geldiğinde gemide verilen resepsiyona kimler katıldı? Orada nasıl kararlar alındı? Sorularımıza cevap ararken karşımıza John D.Rockefeller ve kardeşi William petrolcü kardeşler çıkıyor. Dünyanın en büyük servetlerinden biri yapmış sanayi, politika ve bankacılık işleriyle uğraşan Amerika kökenli bu aile ABD tarihinin enaa güçlü ailelerinden biri olarak kabul edilir.

Dünyanın çeşitli yerlerinde burs verdiği bilinen Rockefeller ailesi Türkiye'den ise çok ünlü kişilere burs vermiş ve devlet yönetimine getirmiştir.

Şimdi referanduma dönersek EVET çıkması bize faydalı, faydasını Rockefeller’in petrol meselesiyle yazmaya çalıştım.

 
Toplam blog
: 5
: 62
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Ziraat Fakültesi ..