Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
Dünya
 

Referandum Öncesi Gürleyen Barzani, Şimdi ABD Bize "İhanet Etti" Diye Ağlıyormuş!

Referandum Öncesi Gürleyen Barzani, Şimdi ABD Bize "İhanet Etti" Diye Ağlıyormuş!
 

Ortadoğu'nun küçük adamları önce ABD'ye bel bağlayarak kendi bölgesine ihanet eder, sonra aynı ABD'nin "ihanetine" uğrayarak ya siyaset sahnesini ya da dünyayı terk eder.

Barzani'nin referandumu öncesinde de defalarca yazdık... Bu iş Saddam Hüseyin'in işlerine benziyor, sonu da Saddam gibi olacak, dedik.

Birisi şu Barzani'ye Saddamın sonunu hatırlatsın, diye uyardık... O Saddam ki, Amerika'nın adamıydı, onlar için yıllarca İranla savaştı ama yine onların eliyle ipe gitti.

Dedik ki, ey Barzani sen de bu Saddamın sonuna bakarak bir ders çıkar... Sen ABD/İsrail için çok küçük bir parçasın...Satranç tahtasının küçük bir piyonusun...Seni çok kolay harcarlar.

Nitekim harcadılar... Şimdi Barzani giderayak ABD'yi ihanetle suçluyor: Bize Kerkük'te destek olmadılar, bu yüzden peşmergelerimiz arkasına bakmadan kaçtı, demek istiyor.

Bir kere senin Kerkük'te ne işin vardı... İkincisi, Amerika seni satranç tahtasında bir kare ileri sürerken sen hep arkanda olacak mı sanıyordun...

Şu gafletin büyüklüğüne bakın ki, Amerika gibi bir güce "ihanet" etti diye sitem ediyor zavallı Barzani...

Yahu, Amerika kime vefa gösterdi ki, sana ihanet etmesin!... Bu ölçüde saflığı bizim liberal "aydınlar"dan mı aldın Ey Barzani!

Biz ki Amerikanın kırk yıllık "dostuyuz"; NATO içinde en önemli "müttefikiyiz"; Kore'de onların hatırına yüzlerce şehit vermişiz, şimdi aynı Amerika bizi bıraktı, PKK terörüne "müttefikimiz" diyor!!

Referandum öncesi, Barzani sülalesinin Kürtlerin geçmişinde önemli yer almasından haraketle, seni adam sandık, bu gayri meşru referandumdan vaz geçer, dedik... Vaz geçmedin!

Böylece, aslında çok sığ bir "adam" olduğunu gösterdin... Sana tarihin altın tepside sunduğu fırsatları, aptalca bir hayal uğruna yok ettin... Toplumunu büyük zarara uğrattın...

Bu arada Türkiye gibi, dostuna asla ihanet etmeyen bir devleti kaybettin...Senin bu bağımsızlık hamasetin sonunda tarihi bir "hamakate" dönüştü... Şimdi ağla ağlayabildiğin kadar...

Bu coğrafya böyle çok küçük adamlar gördü, önce celallenen sonra da yaptığı hatalar için çocuklar gibi ağlayan...

İngiliz Lavrence'in tavlamasıyla Osmanlı'ya ihanet eden Mekke Emiri Şerif Hüseyin'in, Osmanlı'dan sonra Filistini Yahudilere kaptırınca ölünceye kadar ağladığı rivayet edilir.

Saddam ağlamaya bile fırsat bulamadan ipe gitti... Türkiye'nin dostluğunu ve tavsiyelerini reddeden Esed'in sonunun ne olacağını da şu örneklere bakarak tahmin edebilirsiniz.

Görevini bırakan Barzani şimdi yaptıkları için ağlıyormuş... Adam olup Türkiye'yi dinleseydin şimdi böyle ağlamak durumunda kalmazdın.

Bu bölgede, Osmanlı'ya ihanet edenler ağladı; onun varisi Türkiye'ye ihanet edenler de ağlamaya mahkumdur...

Bu yüzden "ağla, ağla açılırsın" demekten başka söz bulamıyoruz...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..