Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Referandumda Evet mi, Hayır mı

Referandumda Evet mi, Hayır mı
 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referendumda (halkoylamasında) oylanacak Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddelerin mecliste görüşülmesi sürecini izledik.

Anayasalar, toplumsal uzlaşma metinleridir ya da öyle olmaları gerekir. Bunun için iktidarıyla, muhalefetiyle üzerinde uzlaşı sağlanan maddelerden oluşmalıdır.

Referendumda oylanacak olan değişiklik paketinin asıl amacı, tarikat, cemaat kültürüyle yetişmiş, talimatla iş görecek kişilerden bir Anayasa Mahkemesi heyeti oluşturmaktır. Devranın böyle kalmayacağını bilen AKaPe yöneticileri, iktidarı kaybettikleri gün kendilerini yargılayacak olan Anayasa Mahkemesi üyelerinin kendilerinden olmasını sağlamaya ve İlhan Cihaner örneğinde olduğu gibi istemedikleri yargı mensuplarını pasifise edebilmeye yönelmektedirler.

Referendumda geçirilmeye (yedirilmeye) çalışılacak olan asıl maddeler (yemek) budur.Halımızın bunu yemeyeceğini bildikleri için değişik tatlandırıcılar olan öteki maddelerle süslemektedirler. Bu maddeler yemeğin yeşilliği, tuzu, biberi, sosudurlar.

Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeler;

1- Çocuklar, yaşlılar ve özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz. ( Mevcut yasalarımızla da düzenlenmiş olan bu konunun anayasaya konulacak bir madde olmadığı konusunda Anayasa hukukçuları hemfikirler.)

2- Herkes kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteyebilir. ( Oysa bildiğiniz gibi yüksek yargı mensupları dahil, hükümet yanlısı, yandaşı olmayanlar dinleniyor ve fişleniyorlar.)

3- Yurt dışına çıkış hakim kararıyla sınırlanır. ( Var olan durum zaten öyle olup gereksiz bir değişiklik maddesidir.)

4- Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır. ( Bunlar Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yani sosyal güvenliğin görevleri arasında zaten vardı.)

5- Aynı zamanda ve aynı işkolunda birden fazla sendikaya üye olunabilecek. ( Günümüzde mevcut iktidarın anlayışına göre kurulan, iktidar değişince de ömrünü tamamlayacak ya da gücünü iyice yitirmiş ya da yitirecek olan, iktidar yalakası sarı veya yeşil sendikalar vardır. Cumhuriyet düşmanı yeşil sendikalar, imamlarının talimatlarıyla sendikacılık yapmaya çalışırlar. Garip gurebanın fakir fukaranın ( Tayyipçe) yani emekçilerin oluşturdukları gerçek sendikalar da idari ve yasal kısıtlamalarla hak arayamaz duruma getirilmişlerdir.)

6- Memurlar ve diğer kamu görevlileri toplu sözleşme yapabilecek, memurlar disiplin cezalarını yargıya yaşıyabilecek. ( Kamu emekçileri sendikaları ha var ha yok gibidirler. Uyuşmazlık halinde kararı hükümetin atadığı kişilerden oluşan heyet vercek yani hükümetin istediği olacaktır. Disiplin cezalarının yargıya taşınması 657 sayılı yasa ile halledilebilirdi.)

7- Partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin, milletvekilliğinin sona ermesi uygulaması kalkıyor. ( Bu maddeyle de AkaPe’li ya da öteki bir partili, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk gibi partisi kapatılanların milletvekilliğinin düşürülmemesini sağlayacaklar. Dokunma keyfine beylerin…)

8- Herkes, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkına sahiptir. ( Oysa şimdi de sahibiz bu tür haklara.)

9- Meclis başkanı görev süresi ilk seçimde iki yıl olacak. ( İç tüzük veya bir yasa değişikliği ile sağlanabilecek bir konuda anayasa maddesine gerek yok ki. Anayasa olabildiğince kısa ve öz olmalıdır.)

10- Yaş kararlarına yargı yolu açılacak. ( YAŞ kararlarına her defasında şerh koyularak imzaladıklarını bilmeyenimiz yoktur.)

11- Adalet hizmetleri ile savcılar, idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığı’nca denetlenecek. ( Yani yargı siyasetçilerin emrine girecek. İsteklerini yerine getirmeyen hakim ve savcıları sahte evraklarla suçlamaya devam edecekler.)

12- Askeri yargı, devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı suçlara ait davalara bakamayacak. ( Sanki Askeri Yargı, yasalarla belirlenmiş ve görev alanına giren konulara bakmıyormuş da böyle bir değişikliğe gidilmiş gibi.)

13- Anayasa Mahkemesi 17 üyeden oluşacak, TBMM üye seçebilecek, üyeleri 12 yıl için seçilecek. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılabilecek, iki bçlüm ve genel kurul halinde çalışacak. Siyasi parti kapatma ve Yüce Divan yargılamalarına Genel Kurul bakacak. ( Bunlar eninde sonunda Yüce Divanda yargılanacaklarını biliyorlar ve ona hazırlanıyorlar.)

14- Askeri Yargıtay ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin kuruluşu, işleyişi, yargılama usulleri, mensuplarının disiplin ve özlük işleri mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir. ( Ordu ile problemli olduklarını bilmeyen kaldı mı?)

15- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 22 asıl ve 12 yedek üyeden oluşacak, başkan Adalet Bakanı olacak, Müsteşarı doğal üye olacak. Birinci sınıf hakim ve savcılar ile idari yargı hakim ve savcıları da kurulda görev yapacak. ( Oldum olası yargıyı ve yargı mensuplarını kendilerine benzetmeye çalışmadılar mı?)

16- Ekonomik ve Sosyal Konsey anayasaya girdi. ( Seçim yatırımlarının FAK-FUK FON’dan yapılmasına devam etmeyecek misiniz?)

17- 12 Eylül dönemi yöneticilerinin dokunulmazlık zırhı kalkıyor. ( İster misiniz Kenan Evren ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılsın. Bu halk 12 Eylülcülerin artık yargılanmayacağını bilmiyor mu sanıyorsunuz.)

Referandumda, açılım saçılım maskaralıklarıyla ülkemizin bölünmeye doğru götürüldüğünü görenler, Soros sermayesiyle finanse edilen medya kuruluşları ve onların mensuplarının beyinlerini yıkayamamış olduğu sağduyulu Türk halkı, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, çağdaşlıktan yana olanlar, milliyetçiler, yurtseverler, AKaPe politikaları sonucu; işinden olanlar, iş bulamayanlar, günden güne yoksulluğa itilen çiftçiler, KPSS ile oyalanan öğretmenler ve öteki üniversite mezunları, doğulusu batılısı ile terör mağdurları, şehit yakınları, aydınlar HAYIR diyerek AKaPe’ye gerekli cevabı vereceklerdir.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..