Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '15

 
Kategori
Deneme
 

Referanslarımız/Tanrı,Tanrı diye sunulan, bilim, düzenler, başarılı olmuş tecrübe, kişinin kendisi

Referanslarımız/Tanrı,Tanrı diye sunulan, bilim, düzenler, başarılı olmuş tecrübe, kişinin kendisi
 

 
Tanrı'ya inananlar Tanrıyı referans alırlar. Tanrı sanıp Tanrı diye sunulanlara inananlar buradan beslenirler. Bilim bilime inananlar için referanstır. Yeryüzü düzenleri bazıları için referanstır. Bir yerde bir başarı varsa aynını elde etmek için referans alınır.  Yetişmiş, eğitimli, bilgi ve kültür sahibi kişinin düşüncesi de referanstır.
 
Referanslarımız bunlar da acaba doğru referanslar mı? En güvenilir referans hangisi?
Din Tanrı bazı kimselerce olmadığı bile iddia edilen, görmeden bilmeden inanılan kavram. İnananlar referans alabilirler.
 
Tanrı diye sunulanların referansı bugün dünyayı yaşanmaz hale getirmiş insanlık için gerçekten beladır. İşin kötüsü referanslarımızın büyük bölümü buradan geliyor. Keşke gerçek din ile uydurma dinleri birbirinden ayırmak mümkün olsaydı. İnsanların bu referansa itibar etmeleri Tanrı'nın gücü  artı insanın fazileti temeline dayanıyor. Yeryüzünde her beş kişiden üçünün bu referansa itibar ettiğini düşünüyorum.
 
Bilim malesef sadece bilime inananlar tarafından referans alınıyor ki dünyada bilime inanan fazla değil. Allah mı bilim mi deyince herkes Allah diyor. Niye Allah mı bilim mi denildiği de merak konusu. Bilmin  bilime inananlara referans olması doğru. Cahilin ağzında sakız olmasın. Uydurma din gibi uydurma bilim olur sonra (ki biraz var zaten)
 
Bilim doğru referans olur ama sonuçları bence yeteri kadar net değil,  bilim adamları da cesur değil. Ayrıca ticari gayeler de var.  Yani bu anlamda en çok güvenilmesi gereken olduğu halde fazla güvenilmiyor. Yine de ölçülebilen değerlerde bilimsel sonuçların yerini hiçbir şey alamaz.
 
Yeryüzü düzenlerinin başarılı olmuşları referans alınıyor ama başarı nedenlerine bakılmıyor. Çünkü bazen düzen başarılı olsa bile bu başarı düzenin kendisinden kaynaklanmıyor.
 
Başarılı olmuş tecrübe de aynı... Tecrübenin hangi şartlarda başarılı olduğu dikkate alınmıyor.
En iyi, en doğru referans kişinin kendisi. Yetişkin, eğitimli, bilgili, kültürlü bir insansanız referansa ihtiyacınız yok. Herkesi ilgilendiren genel doğrular konusunda ise işte bu şekildeki insanların %76 ve üzerinin onayı mutlak referans.
 
Ancak bir şartla; kişilerin, gurupların kötü niyeti de hesaba katılmalı. Zira 100 kişiyi kandırıp (satın alıp) bu sonucu elde edebilirsiniz. İşte bunu önlemek için Kerim Korkut tarafından icat edilen "demokrasi eşiği" uygulanmalı.
 
Türkiye'ye şeriat gelsin... Tamam gelsin, isteyen vardır. Bizim için isteyenler önemli değil, her şeyin isteyeni var, internette birisi enses serbest olsun diye yazmış. E ne diyeceksiniz. Ülkede demokrasi var, herkes her şeyi isteyebilir. Sen Şeriat gelsin dersin o da enses serbest olsun der.
 
Biz naptık? Tamam, bul %76'yı şeriat gelsin, enses serbest olsun. " İkisi bir mi?" Sana göre bana göre bir değil ama bazılarına göre... E demokrasi de manyak bir düzen olunca...
 
Mesele oylamayı doğru yapmak... Hiç bir kişi ve gurup sonucu kendi lehine çevirecek güce sahip olamayacak. Dünyada yok böyle bir sistem. Onay verdiğiniz konu tıpkı güneş gibi vazgeçilmez olacak.
 
Nasıl mı? Halk Demokrasisi yönetim biçiminde seçilmişler yani AYB (ana yönetim birimi 100 kişi %50 oy hakkı var) Halk %25 oy hakkı var. Meslek uzmanları  (kayıtlı belgeli) %25 oy hakkı var. Şeriat gelsin'i oylayacağız. Görülüyor ki ikisinin oyu yetmiyor. Hepsine ihtiyaç var. Böyle bir durumda haksızlık sözkonusu olur mu? Referans budur işte. Salyalı ağızlı biri konuşacak ben onu referans alacağım. 
 
AYB'yi Türkiye seçmiş. 100 günde. Binlerce aday içinden.  Senin Tayyip Erdoğan'ın bile AYB'ye giremeyebilir; çünkü her aday kazanmak için halkın %76 ve üzeri oyunu alacak. Bunlar Türkiye'nin üçte ikisinin evet dediği insanlar olacak. Görmeyeceğiz, kim olduklarını bilmeyeceğiz ki taraf tutmayalım. Işid lideri de olabilir, tecavüzcü Coşkun da. Ama millet seçecek.
 
Sonra meslek uzmanları... Şeriatla ilgili elbette dinin ulemaları(uzmanları) karar verecek, ben mi karar vereceğim. Sağlıkla ilgili bir konuyu oylasaydık sağlık uzmanları oy verecekti. Ulemalar taraflı davransa bile halk ve AYB olmadan olmuyor. 
 
Ve halk... Halk sensin ya... Sen doğru referansı oylamazsan ben napayım... Referans budur işte!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..