Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Regattin'in Resitali; Galatasaray Forvetini Arıyor...

Daha önce yine Galatasaray'a karşı kazanıp Türkiye kupasını kazandılar.Okan Buruk ile uzun bir süre lig de önemli maçlar aldılar. Antrenör değişikliği oldu ama futbolları pek değişmedi. Hafta içinde Krasnodar'a yenilseler de 2 topları direkten döndü.Hem mütevazi bir takımlar hem de iyi transfer yapmayı bilen bir takımlar.

Geçen senelerde Rodallega dan tutun da Çin' e giden Ricardo Vazte' ye  hatta eski Trabzonspor lu Paul Henrique ye bile önemli fırsatlar verdiler.

Galatasaray maçı öncesi Galatasaray' ı belki de zorlaması en muhtemelen olan oyunculardan biri olan Seleznov oynamayacaktı.Üstelik çok önemli bir kenar oyuncusu olan Larsson dan da faydalanamıyacakları belliydi.

Ancak yine de özellikle açık alanda çok önemli hücum güçleri bulunan bir takımları vardı.

Bu sene transfer etmiş oldukları Manu etkili bir oyuncu.Kısa boylu ama hem güçlü hem de topu iyi saklayabilen bir oyun karakteri var...Diğer transferleri Regattin ise çok yetenekli  bir oyuncu.O da Manu gibi topa hükmeden,çalım yeteneği kuvvetli ve gücünü de takımdan alan bir oyuncu. Osmanlıspor da iken bazen oyunu tek başına taşırdı rakip sahaya...

Akhisarspor ortasahasına bu kabiliyet,hareket ve yardımlaşma olarak yansıyor çoğu zaman.

Galatasaray Lokomotif karşısında önemli bir maç kazandı ama Regattin'in rövaşatasında hem Serginho ya orta yapacağı geniş bir alan bıraktılar hem de net bir savunma yapamadılar.

Ne ilginçtir ki bir diğer önemli pozisyon de aynı regattin'in rövaşatasında olduğu gibi aynı yerden açılan bir orta ile geldi.Önce gol sayıldı Regattin'in şutu ; sonra da iptal edildi.

Galatasaray'da ataklara Nagatomo önemli bir etkinlik sağlıyor.Ancak bu maçta ona yardım eden de pek çıkmadı. Maça ne olursa olsun Eren ile başlanmalıydı çünkü ona yardım edecek 2.forveti yok takımın...

Galatasaray penaltı da kaçırsa Manu'nun golünde olduğu gibi rakibe 2 pasta pozisyon verecek bir takım olmamalı.Nitekim Manu da girdiği pozisyonu değerlendirdi.

Sonrasında Akhisarspor rahat pozisyonlar buldu ve hemen hemen başta serginho ve sissokko olmak üzere bu pozisyonların oluşmasında önemli oyuncularını kullandı. Penaltı kararı biraz ağır gibi dursa da Galatasaray beklenilen futbolunu oynayamadı.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..