Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

REHA, PERİCAN YALNIZCIK SERGİ

   REHA VE PERİCAN YALNIZCIK SERGİSİ

 

 

Baba kızı ressamlar Reha Yalnızcık, ki benim Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümünden (MÜGSF) devre arkadaşım ile kızı Perincan Yalnızcık birlikte  "Varoluşa Saygı" adını verdikleri sergi ile 24 Aralık 2020 günü Kadıköy Kızıltoprak’taki Fular’t Galeri'de sanat severlerle buluştu.

Benim de bypass ameliyatlı olmam ve doktorumun da kalabalık ortamdan uzak durmamı önerdiği için sergiye açılışın ertesi günü gittim. İlk kez gitmiş olduğum bu galeriyi ve resim sergileniş tarzını çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.

Sergideki çalışmalarda, Reha Yalnızcık’ın artık görmeye alıştığımız ve izlemekten keyif aldığımız resim tarzının son dönem çalışmalarından oluşan doğa yorumlarında zaman zaman ironik göndermeler yer verdiğini görüyoruz. Resimlerinde bir huzur hakimiyeti öne çıkıyor.

Kızı Perincan Yalnızcık ise, bir seride farklılıkları tek çatı altında toplarken, bir başka seride aynı çatı altına sıkışmak zorunda kalan kültür-süzlüğü ele alıyor.

Resimlerini izlemekten büyük keyif aldığımız baba-kız Yalnızcık’ların son derece nezih bir ortamda sergilenen resimleri ziyaretçileri beklemektedir. Aynı zamanda bir sanat merkezi işlevini sürdürmekte olan Fular’t Sanat Evi İstanbul’un güzide bir merkezi olarak Güzin Anbar yönetiminde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

Sergi, 7 Ocak 2021 tarihine kadar Fular’t Galeri'de görülebilir.

Fular't Sanat Evi Kızıltoprak, Rüştiye Sokak No 30/A 34724 Kadıköy / İstanbul  

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..