Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Reha Kapsal istifa etti, emeklerin için teşekkürler hocam!!!

Reha Kapsal istifa etti, emeklerin için teşekkürler hocam!!!
 

Reha Kapsal dün istifasını yönetime sundu. Yönetim kurulu yaptığı toplantıda istifayı kabul etti. 3 sezon önce takıma büyük ivme kazandıran Reha Hoca nasıl oldu da istifa edecek kadar kötü sonuçlar aldı.

- Bu sene 100. yılımızın olması camiada büyük başarı beklentisi yarattı. Kaliteli oyunculardan kurulan kadro ve hazırlık maçlarında zayıf takımlara karşı alınan farklı galibiyetler beklentiyi daha da yukarıya çekti. Bu beklenti takım ve teknik kadro üzerinde baskı oluşturmuş olabilir.

- Reha Hoca üç sezon önce yoktan varettiği herkesin küme düşmemeye oynar dediği takıma savaşmayı öğretti. Maçın son saniyesine kadar koşan, topa basan, savaşan, mücadele eden takım play off finali oynadı. Takımı savunma ağırlıklı oynatan Reha Hoca, elimde forvet yok ki başka sistemde oynayayım açıklamasıyla tepkileri bile desteğe dönüştürebildi. Reha Hoca takımın başına geldiğinde aynı savaşan takımı görmek istedi taraftar. Bu sene takım ,kadro, yapısı itibariyle koşan savaşan değil, daha teknik ve hızlı oyunculardan kuruldu. Bu sene takım savaşmadı. Mücadele etmeden kaybetti. Taraftarın en çok tepkisi bu konudaydı.

- Reha Hoca’nın uygulamakta istediği yanlış taktikte inat etmesi başarısızlığı getirdi. Burada da defalarca yazdım. 4-3-3 sistemini oynamak için ofansta ve defansta aktif olan orta saha oyuncularına, kanatlardan bindirme yapan beklere ve önde topu karşılayarak savunmayı rakip sahada başlatan forvetlere ihtiyaç vardı. Reha Hoca bu sistemi oynayamayacak orta sahaya sahip olmasına rağmen takıma bu sistemi entegre etmek istedi. Sonuç başarısızlık.

- Geçen sene Samsun’un süper lige çıkışında en çok katkı sağlayan oyunculardan biri olan Agbetu ve Milan’dan büyük umutlarla kiralanan Adiyiah, daha önce burada daha ilk haftada yazdığım gibi yanlış yerde görevlendirilerek Reha Hoca’nın 4-3-3 taktiğinde üçlü forvetin sağında ve solunda görev aldı. Gol bölgelerinden uzakta kalan etkili oyuncular çizgiye hapsoldu ve kaliteleri doğrultusunda performans gösteremediler.

- Reha Hoca’nın hataları kadar oyuncuların düşük performansı da başarısızlığın sebebidir. Girilen pozisyonları cömertçe harcayan, kanatlardan doğru düzgün bir tek orta yapamayan, savunmada ciddi bireysel hatalar yapan oyuncular bu başarısızlığın sorumluluğunu hissetmelidir.

Sonuç olarak olan gene sezona büyük umutlarla başlayan Karşıyaka taraftarına oldu. Reha Hoca inan başarısızlığına kahrolduk. 3 sezon önceki gibi takım olsaydı sahada hiç puan alamasakta sonuna kadar arkanda dururduk. Ama sahadaki takım hayalet gibi.

“ Kulubün önünü açmak en mantıklısı, takıma bir kan değişiminin iyi geleceğini düşünüyorum” diyerek, tek bir kuruş tazminat talep etmeden onurlu bir şekilde görevinden ayrılan Reha Hocam biz Karşıyakalılar seni çok seviyoruz. Bize uzun yıllar sonra süper lig heyecanını sen yaşattın. Karşıyaka forması altında Karşıyakalı gibi mücadele eden oyuncuları senin yönetimin altında izledik. Emeklerin için sonsuz teşekkürler. Bir gün ilerde yollarımız tekrar kesişmese bile şu sözün Karşıyakalıların dilinden düşmeyecek.


GEMİLER Mİ BATACAK, O GECE BATSIN !!! ( Reha Kapsal )

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..