Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '19

 
Kategori
Eğitim
 

Rehberlik

Ülkemizde, insanların aldıkları eğitimle ilgisi olmayan işlerde çalıştıkları sık karşılaşılan durumlar arasındadır. Bu durumun sebepleri arasında en bariz olan aldığı eğitim alanında istihdam azlığıdır. İnsanlar bu durum karşısında istihdam edilebildikleri alanlara yönlenmektedir.
Gördükleri öğretimin herhangi bir faydasının olmadığı bu durum; hem ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmakta hem de bireylerin mutsuzluklarını artırarak toplum üzerinde baskı unsuru oluşmasına neden olmaktadır.
 
İhtiyacımız olmayan işletmeci, ekonomist, mühendis en acısı neden alanında hiçbir geleceği olmayan öğretmen adayları yetiştirdik ve hala yetiştirmeye de devam ediyoruz.
 
Burada en büyük suç ortaöğretim kurumlarındaki rehberliklerde. Geleceği okumak ve yeni dimağlara seçecekleri mesleklere yönlendirmekle görevlendirilen bu kişiler gerçekten işlerini tam anlamıyla yapıyorlar mı? Bu sorunun cevabı …
 
Ülkemizdeki insanların istihdam sorunlarına yeni bir bakış açısıyla bakılmalı, özellikle kısa vadede hangi alanlar uzun vadede hangi alanların olduğu PDR uzmanları tarafından doğru algılanmalı ve bu şekilde rehberlik hizmeti verilmelidir.  Kısa vadede, birkaç yıl içinde,   İş Güvenliği, bilişim, reklam, coğrafi bilgi sistemleri, yazılım mühendisliği, halkla ilişkiler, sosyoloji… gibi alanla; uzun vadede ise uzay bilimleri, jeoloji ve alt dalları, genetik, nükleer mühendisliği ve alt dalları…gibi  olduğunu düşünüyorum.
 
Bu ülkenin heba edecek tek bir genci bile yoktur. Doğru mesleğe yönlendirilmemiş her bir genç heba olmuş bir gelecektir.
 
 
Toplam blog
: 84
: 575
Kayıt tarihi
: 11.09.08
 
 

Yaşamak; herhangi bir amaç taşımadan sadece insan olmanın bilincine vararak yaşamak. Tek cümlelik..