Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Reiki aşamaları...

Reiki aşamaları...
 

Reiki'nin en önemli aşaması Reiki 1 aşamadır. Bu aşama muhteşem ışık yolculuğunun ilk adımıdır. Kişi negatif bir var oluştan pozitif bir var oluşa geçer.

Kişi bu seviyede hayatında kendi yaşamış olduğu bir çok şeyi sorgular, çözümünü arar. Sonunda her çözümün anahtarının kendi özünde gizli olduğunun bilincine ulaşır. Reiki'den önce "BEN" ve Reiki'den sonra "BEN" diyecek kadar gelişir, tüm bu güzellikleri kendinde fark eder.

Öğrenci Reiki 1. seviyeyi iyice hazmetmeden hemen Reiki 2. seviye verilmemelidir. Öğrenci bu aşamanın tüm güzelliklerini yaşamalı, farkındalıkları artmalı, kendini, evreni, Yaradanını inancını ve tüm yaşamını sorgulamalı ve cevabını kendi bulmalıdır. Reiki ( İlahi Nur) bu gücü ona sağlayacaktır.

Reiki 1, 4 inisiasyon gerektirmektedir. 2 gün arka arkaya ( 2’şer seans), yada 4 gün arka arkaya yapilan inisiye islemi; ilk iki seansta Çakralar tamamen negatif enerjilerden temizlenir. Ve tüm Çakralar açılır.. Diğer iki seansta ise açılan ve negatif enerjiden temizlenen Çakralara Reiki uygulanır... Böylelikle Reiki 1 uyumlaması tamamlanmış olur.

(12. Aşama ve üstü aşamaları almış olan Grandmaster Teacher’ler Reiki 1 uyumlamasını 1 seansta yapabilirler.)

Etkileri

Reiki 1 uyumlaması ile, kişinin aura kanalları temizlenir dolayısı ile de tüm çakraları açılır. Reiki uyulmaması alan kişi, böylelikle Işık kapısına adımını atmış olur. Ayrıca en önemlisi de elle şifa yöntemine kavuşmuş olur. Kendisine, başkalarına, hayvanlara, bitkilere, hatta cansız olan tüm nesnelere de Reiki verebilir.

Öğrenci, ilk 21 gün sadece kendine Reiki vermelidir. 21 günlük arınma sürecinden sonra, elleri ile başkalarına da Reiki uygulaması yapabilir...

Reiki 1. seviyede bir takim psikolojik, fizyolojik ve ruhsal temizlikler yaşanır. 21 gün boyunca Üstad öğrencisini manevi olarak yoğun kontrolü altına alır. Ve zaman zaman gerekirse ekstra seanslarla öğrencisine bu yolu kolaylaştırır. Reiki'nin zaman ve mekan problemi yoktur. Üstad binlerce kilometreden öğrencisini uyumlayabilir ve kontrol altına alabilir.

REİKİ 2. SEVİYE

Reiki 2. aşama, kişiye uyumlanan üç sembolle birlikte astral boyuta atılmış ilk adımdır. Kişi artık elle çalışmayı bırakıp mental olarak çalışmaya başlar. Verilen sembollerin gücü ölçüsünde çalışmaları, enerjisi , Reiki 1 seviyesine nazaran 200 hatta 300 kat daha artar. Bu kişi astral seyahat yapabilecek anlamına gelmez. Ama o düzeye ulaşması için gereken adımların en önemlisini mental boyutta çalışmaya başlayarak atmış olur.

2. aşamayla birlikte enerjinin gücü fazlalaşır. Şifa ve huzur yönünde kişinin iç dünyası çok rahatlar. Dünyevi ve manevi olarak iletişim gücü oldukça fazlalaşır. Sembollere uyumlanan kişi adeta onların anlamları ile bütünleşir ve kendisinde sembollerin anlamlarını çağrıştıran özelliklerin gelişmeye başladığını gözlemler.

Reiki 2 sembollerinin anlamları ve kişideki etkileri:

1. Sembol: Güç ve koruma sembolüdür. Kişinin enerji bakımından gücü hem dünyevi hem de manevi olarak arttığı gibi, dünyevi ve manevi konularda da başarılı olmaya başlar.Ayrıca kişi fiziksel ve duygusal bakımdan eskisine nazaran çok daha güçlenir.

2.Sembol: Şifa ve huzur sembolüdür. Kişi kendinde şifa ve huzuru bulduğu gibi, başkalarına da bunu yaymaya başlar. Konuşmasıyla, bakmasıyla bile etrafına şifa ve huzur enerjisini yaymaya başladığını fark edecektir. Bu sembolün gücüyle kişinin yaptığı şifa çalışmaları çok daha yoğun etki gösterir. Ayrıca kişi öncesine nazaran, sevgi, hoşgörü ve merhamet gibi duygularının daha yoğun farkında olur.

3. Sembol: İletişim ve köprü sembolüdür. Bu sembol ile kişi uzağa ve istediği her yere / her şeye/ her zamana Reiki verebilir. Bunun yanında kişinin iletişim yeteneği artar, böylelikle, kendini ifade etme, empati kurma, insan ilişkileri gibi konularda çok daha fazla gelişim gösterir. Ayrıca kişinin uzakla olan iletişim özelliği güçlendiğinden hem kendisinden çok uzakta gelişen olayları kavrama, hem de kendisine çok uzak bulduğu kişileri anlama ve onların davranışlarına anlam verebilme gibi özellikler kendisinde hasıl olur.

Sembollerin şekilleri doğru çizilmeli ve mantraları doğru telaffuz edilmelidir. Çünkü ancak doğru anahtar kapıyı açabilir.

REİKİ 3a/ MASTER SEVİYESİ

Reiki 3a, Master seviyesidir. Kişi bu aşamda kendi kendinin Master’ı olur. Bu aşama Reiki öğretmenliği aşamasına hazırlık aşamasıdır. Reiki 2’den sonra direkt Reiki öğretmenliğine hazır olmayan kişiler için bir nevi alıştırma aşamasıdır. Kişi bu seviyede öğretmenlik yolunda ihtiyaç duyacağı gelişimleri sağlar.

Master seviyesinde Reiki'nin bir baska Sembolü, tabiri caizse altın anahtariı verilir. Ve Mantra ile birlikte ögrenciye ögretilir. Master artik astral boyutta calismaya baslar. Kendi kendini eğiteceği gibi astral boyutta da büyük mesafeler kaydeder. Reiki 3a seviyesini alan kişi öğrenci inisiasyonu yapamaz. Bunun için Reiki 3b seviyesine uyumlanması gerekir.
Aynı zamanda eğer kişi Reiki 2 sürecini tamamlamışsa, , Üstad da buna onay verirse arka arkaya Reiki 3a ve Reiki 3b uyulmamaları yapılabilir.

REİKİ 3b/ MASTER TEACHER SEVİYESİ

Bu seviye de inisiasyon yapabilir, öğrenci yetiştirebilir. Bir Üstad için öğrencisini Öğretmen seviyesine ulaştırmak, ona bildiklerini aktarmak hem onur verici hem de en zor olanidir. Aylarca beraber çalışılır. Üstad diğer seviyelerde olduğu gibi Öğretmen yaptigi ögrencisini hic bir zaman yalnız birbaşına bırakmaz.

Reiki 3b (Reiki 4) süresiz bir gelisimdir. Üstad öğrencisine öğretmenligi, ögrenci eğitimini, ve astral seviye de bazi öğretiler öğretir. Ta ki o öğrenci Üstad'ından tüm incelikleri öğrenene kadar...

Master Teacher aşamasına inisiye olduktan sonra kişi bu aşamanın kendisini geliştirmesini sabırla beklemelidir. Ve öğrenmesi gereken bilgileri tamamen içselleştirmeden asla bir başkasını inisiye etmemelidir. Çünkü inisiye doğru yapıldığında kişinin hayatına çok güzellikler getireceği gibi yanlış yapıldığında da çok büyük negatifler getirecektir. Bu nedenle de Öğretmenlik aşamasını alan kişi bu sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Hepimizin bildigi asamalar, 5-6 yil öncesine kadar 4 geleneksel Usui Reiki asamalarindan ibaretti. Ta ki bir grup Master arkadasimizin Japonya'ya gidip

(YILLARCA SÜREN) arastirmalari sonuclanana dek... Arastirmalar sonunda Usui Reiki ekolünün sadece 4 (MASTER/TEACHER) asamadan ibaret olmadigi anlasilmis, arti 4 (ISIK) asama daha ortaya cikmistir... 4 geleneksel, 4'de isik asamalari olmak üzere toplam sekiz asamadan olusan Usui ekolü Japon toplumunun icine kapanik kültürü nedeni ile simdiye kadar gizlenmis ve aciga vurulmamistir. Hatta Avrupali Master dostlarimiz bununla da kalmayip Usui ekolüne 9 asama daha ilave ederek 17 asamaya cikarmislardir. Bu asamalarin neler oldugunu ve kimlerin tarafindan eklendigini de anlatmak istiyorum... Usui ekolüne ait olan 5/6 ve 7/8 asamalari...(5/6 BÜYÜK ÜSTAD) Grandmaster, (7/8 BÜYÜK ÜSTAD/ÖGRETMEN) Grandmaster/Teacher asamalaridir. Bu asamalara ISIK asamalari denir. 5/6 ve 7/8 beraberce uyumlanir. Bunlar Ying ve Yang gibidirler birbirinden ayri uyumlanamazlar. 5/6 Grandmaster seviyesinde 2 DAI sembolüne daha sahip olursunuz. Astral seyahat bu seviyelerde daha da kolaylasmaktadir. Ayrica dünyanin neresinde olursa olsun bir ögrencinizi (Olusturdugunuz bir cemberle) koruma altina alma imkani, Laser Reiki gibi ayricaliklarada sahip olursunuz. 7/8 asamalarinda yine 2 DAI sembolü daha bulunmaktadir. Enerjiniz cok ama cok yogun bir hal alir. Bu asamaya büyük huzur asamasi adi verilir. Büyük Üstad/Ögretmen'nin ne bu dünyanin verdiklerine ihtiyaci vardir, ne de herhangi bir sey icin üzüntü duyar. O kisi artik huzuru yakalamis huzurun kendi icinde oldugunu tamamen kesfedip idrak etmis biridir. Biz bu kadarlik anlatip Usui Reiki'ye sonradan eklenen 9 asamaya gecelim... 9'dan 12'iye kadar olan asamalari Severina da Silva, 13'den 15'e kadar olan asamalari Roberta Rianard, 16 ve 17. asamalari ise Shiana Ho Cha Üstadlar Usui Reiki'ye eklemislerdir. İsmail Bülbül Kaynak: www.reikiokulu.com

 
Toplam blog
: 13
: 4193
Kayıt tarihi
: 20.08.09
 
 

Almanca Mütercim Tercümanlık 4. sınıf öğrencisiyim. Şu anda Öğrenci değişim programı dolayısı ile Po..