Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Reiki nedir? Ne değildir?

Reiki nedir? Ne değildir?
 

Başlıkta gördüğünüz resmi bana bir öğrencim “Reiki ile tanışmadan önceki halim buydu” diyerek gönderdi. Beni çok güldürdüğü için bu resmi kullanmak istedim.

Reiki nedir dediğimizde, kökleri çok eskilere dayanan bir şifa tekniğidir. Evrensel Yaşam Gücü anlamına gelen Japonca bir sözcüktür. “Rei” ve “Ki” olarak iki kelimeden oluşur.

Rei: Evrensel, Ki:Yaşam Enerjisi’dir. Reiki enerjisi doğru ve etkili bir biçimde akarak, fiziksel-duygusal-zihinsel-ruhsal iyileşmeyi ve gelişmeyi sağlar. Bir Reiki Master tarafından uyumlama yoluyla kişi bu enerjiyi kullanabilir. 3 aşamalıdır. 1. aşamada fiziksel bedende çalışılır, 2. aşamada duygusal-zihinsel şifa esas alınır, uzaktan şifa çalışması öğrenilir, 3. aşama öğretmenliğe giden yoldur, ruhsal çalışmaların sürdüğü bir düzeydir.

Asla tıbbın yerine geçmez, tıbbın yanında yer alır, iyileşme sürecini hızlandırır.

Reiki ne değildir dersek; dini bir öğreti değildir, tarikat değildir, inanç sistemi değildir, masaj değildir.

Her gün yediğimizle, içtiğimizle enerji hesabı yapar dururuz, bu enerjiyi hareket edersek harcarız, hareketsiz kalırsak depolarız. Enerjimiz düşük olduğunda hastalanır, dengede olduğunda mutlu sağlıklı oluruz. Bu hesapları yaparken aslında enerjiden oluştuğumuzu unuturuz. Zihnimizin ürettiği düşüncelere göre duygularımız oluşur, bedenimiz bu duygulara göre pozitif veya negatif titreşip hormon salgılar. Fiziksel sonuçlarını olumlu veya olumsuz olarak yaşarız.Bedenimizin % 60’nın sudan oluştuğunu düşünürsek olumsuz duygularla bu suyu titreştirdiğimizde enerji kanallarımızda yani meridyenlerimizde ve çakralarımızda blokajlar oluşur. Meridyen dediğim, uzak doğu tıbbında yer alan akupunktur, shiatsu, vb. tekniklerin uygulandığı kanallara verilen addır. Bedenimizde bulunan yaşam enerjisi yani “Ki” enerjisi çakralardan alınıp, meridyenler boyunca tüm hücrelerimize akarak organlarımızı besler. Vücudumuzda 6 tane ana meridyen vardır, bedenimizin sağında ve solunda simetrik olduğundan 12 tanedir. 6 tane de ikincil meridyenimiz vardır, bunlarda simetrik olduğundan 12 tanedir ve toplam 24 tane olup birbirine bağlı bir sistem ile çalışır. Birinin bitişi diğerinin başlangıcıdır.

İsimlerini de geçtikleri organlardan alırlar. Akciğer, karaciğer, mide..... gibi.

Ana ve ikincil meridyenlerden başka idare ve oluşum meridyeni bulunur.

Çakralarımız ise 7 tane olup tekerlek, ateş çemberi anlamındadır. Girdap şeklinde dönerek yaşam enerjisini vücudumuza dağıtırlar. Hepsi küçük birer enerji kapısıdır. Her çakra bedenimizin değişik bölgesine enerji taşır. Reiki 1. aşamada çakra-aura ilişkisi anlatılır. Yaşam enerjisini çakralarımız alır, dönüştürür ve dağıtır, çevreye enerji verir. Fiziksel bedenimizi çevreleyen enerji alanımızın adı aura’dır. Aura’yı herkes çıplak gözle göremez. Duru görü yeteneği olan kişiler tarafından görülebilir. Kirlian fotoğraf tekniği ile tespit edilebilir. Çakra-aura sistemi alışveriş halindedir. Dengede olmaları fiziksel bedeni hedefliyor gibi görünse de fiziksel-duygusal-zihinsel-ruhsal iyileşmeyi hedefler.

Ayrıca geleneksel Çin tıbbına göre YANG – YİN teorisi vardır. Yang enerji idare meridyenimizi oluşturur. Evrenden gelen enerjiyi iletir. Bedenimizin üst tarafı Yang olup, hareketlilik, canlılık, sıcaklık, gündüz, güneş, erkek enerjidir.

Yin enerji oluşum meridyenimizdir. Dünya anadan gelen enerjiyi iletir. Gece, ay, soğuk, içe giden dişi enerjidir. Yang ve Yin yani evrenden gelen ve dünya anadan gelen enerjilerin eşit dağılımı önemlidir.

Enerji kanallarımızda blokajlar oluştuğunda beslenmesi gereken organlar beslenemez ve hastalanırız. Birçok terapi sisteminin amacı bedenimizde bu dengeyi kurmak üzerinedir. Reiki uygulamaları bedenimizi doğal bir hatırlamadır. Dolayısı ile hastalıklarımızın hem zihinsel, hem fiziksel nedenlerinin farkına varmamıza yardım eder. Reiki enerjisi ile tüm bu blokajlar aynı basınçlı bir su etkisi ile açılır. Yaşam enerjisinin bedenimizde serbestçe akmasını sağlar. Beden kendini yeniden aktive eder, canlanır.

Farkındalık duygusu gelişir. Gelişen farkındalık aradığımız çözümlere pozitif bakış açısı kazandırır. Reiki ile bir değişim süreci ateşlenir.

Sevgilerimle....

 
Toplam blog
: 18
: 716
Kayıt tarihi
: 19.02.07
 
 

İstanbul Tarabya’da özgür bir çocukluk yaşadım. Komşularımız vardı rum, ermeni, yahudi, laz... Arkad..