Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki Nedir

2500 yıl önce yazılan Sanskrit kutsal metinlerinde “dönen enerji topu” olarak söz edilen Reiki , Japonca’da “evrensel yaşam enerjisi” anlamına gelir.Reiki , Dr.Mikao Usui ile başlayan bir şifa ve ruhsal gelişme enerjisi sistemine verilen isimdir.

Reiki sisteminin temelini oluşturan enerji, Mikao Usui'ye Kurama Dağında 21 günlüğüne meditasyon yapmak için inzivaya çekildiğinde gelmiştir. Bu şekilde eski şifa yöntemi yeniden keşfedilmiştir. Usui, 1922'de bu enerjiyle işleyen şifa tekniklerini uygulamak üzere Tokyo'da bir klinik açmıştır. Bu şifa yöntemlerini Usui yalnızca uygulamakla kalmamış, birçok kişiye de öğretmiştir.

Reiki öğrenmesi ve kullanması oldukça kolaydır ve herkes tarafından uygulanabilir. Reiki şifası, bir inisiasyon yoluyla Reiki enerjisine bağlanma işlemidir. Reikiyi kullanmak, Reikinin farkında olmak ve bunun Reiki olduğunun ifade edilmesidir. Şifa verme işlemi ya doğrudan ellerle dokunarak yada uzaktan yapılabilir.

Reiki kendine özgü bir şifa metodudur. Bu metotta başka bir kimseye dokunmanız gerekir. Sadece ellerinizle değil fakat aynı zamanda enerjinizle. Tanrının hepimize sunduğu sevgi enerjisini paylaşırsınız. Bu özel bir şeydir ve aynı zamanda bulunmaz bir hediyedir.

Şifa bulmak için gelen insanların çoğu yaralıdır. Fiziksel yada ruhsal olarak yaralı olabilirler. Size gösterdikleri güveni yaralamamanız çok ama çok önemlidir. Eğer bir kişi şifa sonucunda duygusal rahatlama yaşıyorsa, bu kişilerin hayatlarına saygı ve gizliliği korumanız gerekir.

Bunu takip edense, Reiki uygularken uymanız gereken bazı ahlaki prensiplerdir.Bunlar aşağıda belirtilmiştir;

1- Bir kişiye şifa vermeden önce iznini alın. Bazı kişiler şifa bulmak istemeyebilirler. Onların isteklerine saygı duyun.
2- Size verilen tüm bilgileri saklı tutun. Reiki sırasında size aktarılan tüm bilgiler sizinle Reiki alan kişi arasında kalmalıdır.
3- Bir kişiye Reiki yapmadan önce kısa bir açıklamada bulunun. Bu açıklamada bir Reiki seansı sırasında ne olacağı ve nerelere dokunacağınızı belirtin. Nereye dokunulmayacağı konusunda sizinle o kişi arasında kesin bir anlaşma olması gerekir.
4- Hiçbir şekilde şifa yada iyileşme vaat etmeyin. Teşhis koymayın. İnsanlara Reiki seansının bir tedaviyi yada şifayı garantilemediğini ve tıbbi tedavinin yerine geçmediğini belirtin. Hastaya Reikinin asla ona verilen tıbbi tedavinin yerine geçmeyeceğini yada ilaçların yerini alamayacağını söyleyin. Tedaviye yada doktorun işine karışmayın.
5- Uygun gördüğünüz zaman doktor ve psikologlara yönlendirin. Eğer psikiyatrist, doktor yada psikolog değilseniz insanlara teşhis koymaya yada terapi yapmaya kalkmayın.
6- İnsanların dokunma ve beden sınırları ile ilgili konulara saygı duyun. Reiki uygulamak için Reiki alan kişinin soyunmasına asla gerek yoktur. Kişisel alanlara ve genital bölgelere dokunmayın.
7- Çocuklarla çalışırken anne babalarından muhakkak izin alın.

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..