Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki Semineri ve Sonrası

Reiki Semineri ve Sonrası
 

Reiki uyumlamasından sonra yaşamdaki değişiklikler daha çok geriye dönüp bakıldığında anlaşılabilen bir durumdur. Genellikle kişiler uyumlama aldıktan sonra, sıkça uygulama yapmıyorlarsa, gündelik yaşam içerisinde eskisine oranla pek de farklılık sezmezler ancak geriye dönüp baktıklarında, uyumlama öncesi ve sonrası arasında fark olduğunu görürler .Olaylar karşısındaki tutumlarının değişmiş olduğunu, eskiye nazaran daha sakin, daha kontrollü ve olaylara hakim olduklarını farkederler.

Bununla birlikte olumsuz gibi görünen olayların sonuçlarının, aslında olabilecek en iyi şekilde sonuçlanmış olduğunu farkedebilirler. Reiki uyumlaması aldıktan sonra, ilk aylarda çok farkedilmese de zamanla ortaya çıkan şey, farkındalığın artmış olduğudur. Farkındalığın artması ile insan, kendisine ve çevresine bakışının değiştiğini görebilir. Sakin, kontrollü ve olaylara hakim olabilmedeki en büyük etken de budur aslında.

Yaşamın getirdiği zorluklar karşısında yıkılmadan, dirençle ve sağduyulu bir şekilde göğüs germek farkındalıkla ilgilidir. Bu etki her uyumlama alan kişide aynı yoğunlukta görülmese de, az ya da çok mutlaka bir değişim gözlenmektedir. Pek çoğumuz çabuk çözümler ve belirgin etkiler görmediğimiz şeylere karşı ilgilimizi kaybederiz.

Reiki, bizim algıladığımız zamanın ve bizim düşündüğümüz-beklenti içine girdiğimiz alanların ötesinde çalışan bir enerji sistemidir. Bu nedenle çoğu kez reiki uyguladıktan sonra beklentilerimizin gerçekleşmediğini düşünüp hayal kırıklığına uğrar ve reiki uygulamalarını önemsememeye başlarız. Oysa reiki, niyet ettiğimiz alanlarda, bizim maddesel olarak henüz fark edemediğimiz alanlarda çalışmaya başlamıştır. Çalışma, yine bizim beklediğimiz zaman süreci dışında devam etmekte ve bunun etkileri de olması gerektiği gibi, olması gerektiği zamanda ortaya çıkmaktadır. İnsan olarak duyularımız belli sınırlar içerisindedir. Düşünce yapımız genetik etkiler, ailede öğrenilenler ve toplumsal kalıplarla biçimlenir. Bizler de bu sistemin sınırları içerisinde düşünür ve dünyayı buna göre yorumlarız.

Beklentilerimiz de buna göre biçimlenir. Oysa bu sınırlı alanların dışında kimi zaman algılayıp yorumlayamadığımız başka (çünkü algıladıklarımızın çoğu kez kelime karşılığı yoktur, tanımsızdır) devasa bir alan vardır. Aslında hepimizin bir enerji denizinde olduğumuz ama sınırlı duyumlarımız nedeniyle onu algılayamadığımız düsünülürse, reikinin hangi alanda, nasıl bir sistemde çalışıyor olabilecegini biraz da olsa kavrayabiliriz.

Bu nedenlerden dolayı reiki ile ilgili beklentilerimizi en aza indirmek ve eğitimde önemle vurguladığım gibi beklenti içine girmeden, sadece niyet ederek uygulamaları sürdürmek yeterlidir.Yapmamız gereken tek şey, niyet ettiğimiz konular için, hem zaman hem de sonuç anlamında beklentiye girmemek ve sadece uygulamaktır.

Reikinin çalışma sistemini ve etkilerini sadece tecrübe ederek görebiliriz. Düzenli uygulama yapmak kendimize yapabileceğimiz en büyük iyiliktir aslında. Hem fiziki hem zihinsel-duygusal hem de ruhsal alanda kendimizi sürekli şifalandırmamız gerekiyor. Çünkü reiki evrenden aldığımız yoğun bir enerjidir ve bu enerjiyle sürekli irtibat halinde olmak bizi yeniler ve gerekli şifalandırmayı yapar.
Usui Reiki Master B.B.Künar Haziran 2007
 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..