Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Sağlık
 

Reiki

Reiki
 

Reiki aşamaları
Reiki-1
Kullanılması oldukca kolay olan Reiki'nin ilk aşamasıdır. Reiki-1 e inisiye olan kişi, kendisine ve etrafında olan fiziksel bedenlere enerji verebilir.

Reiki-1 aşaması fiziksel bedene şifa ve enerjiyi tanıyıp hissetme aşamasıdır. Her hangi bir sembol veya özel bir meditasyona gerek yoktur.Sadece Reiki düşünmek enerjinin akmasını sağlıyacaktır.

Reiki-1 e inisiye olduktan sonraki 21 günlük arınma süreci oldukca önemli bir sürectir. Her gün yaklaşık 1 saat kendine Reiki yapan kişi bedenine ve aurasına alışılmışın üstünde enerji alır. Enerji kanalları açılır, çakraları temizlenir. Bu süreç içinde kişi, geçmiş hayatlarını hatırlayabilir, değişik yoğun ruyalar görebilir, ishal, nezle, grip olabilir. Ama her ne yaşarsa yaşasın kendisine iyi hissedecektir.

Reiki-2
Bu ikinci aşamaya uyumlanan kişi, kendisinin ve yakınındakilerin fiziksel bedenlerine Reiki verme sürecini geçmiş ve uzağa Reiki aşamasına gelmiştir. Diğer anlatımla fiziksel beden aşamasını geçmiş ruhsal aşamaya gelmiştir. Öğreneceği Reiki sembolleri gücüne güç katacak, uzağa şifa sembolu ile uzakları yakın edecektir.

Reiki sembollerini harekete geçirmek için, sadece niyet etmek dahi yeterlidir. Semboller, elle çizildiği gibi, düşünce yoluyla veya dille'de çizilebilir. Hatta, sedace imgeleyip isimlerini söylemek dahi sembolleri harekete geçirmeye yetecektir.

Reiki-2 öğrencisi bu aşamada 3 temel Reiki sembolü öğrenecektir.

Güç sembolü ( CHo-Ku-Rei)
Enerjinin kontak anahtarıdır, açtığınızda evrende varolan enerji güçlerini harekete geçirip o noktaya koyar. Kendinizi, sevdiklerinizi, arabanızı, hayvanlarınızı yada değerli eşyalarınızı koruma amacıylada kullanabilirsiniz. Evinizde yada odanızda negatif enerjileri temizlemek için kutsama yapabilirsinizde. Kısacası aklınıza gelecek her şey için her yer için kullanabilirsiniz.

Duygusal şifa sembolü ( Sei-He-Ki)
Tanrı ile birleşmek anlamındaki bu sembol, zihinsel ve duygusal şifa için kullanılır.Öfke, korku, depresyon, halsizlik, bağımlılıklardan kurtulmak için kullanılırsa olumlu sonuçlar verir.

Uzağa şifa sembolü ( Hon-Sha-Ze-Sho-Nen)
Yüksek benliklerimiz birlirte anlamına gelen bu sembolle uzaktaki kişilere Reiki gönderebiliriz. Mesafeleri aşma sembolüde diyebiliriz bu sembol için. Uzağa şifa sembolu kullanarak geçmişe veya geleceğede Reiki gönderebiliriz. Uzağa Reiki göndermek için, kişinin resmini , yada ismini bir kağıda yazıp ellerimiz arasına alarak Reiki verebiliriz. Veya oyuncak bebek kullanabiliriz.

Reiki-3
Reiki'nin son ve Öğretmenlik aşamasıdır. Bu aşamada öğrenci master sembollerini öğrenerek Reiki öğrenciliğini ileri boyuta taşıyıp öğrendiklerin öğretme Reikiye hizmet etme aşamasına gelmiştir.

Geleneksel Reiki de, sadece hayatlarını bu yola adayan kişilerin, uzun süre uygulama yaptıktan sonra Reiki masteri yeterli görürse bu seviyeye uyumlama alabileceği belirtilsede. Değişen yaşam koşulları geleneksel Reiki kuralınında değişmesi gerektiğini gündeme getirmiştir.. Öte yandan, zaten Üstad Mikao Usui'de reiki öğretme işini en kolay seviyede yapmıştır .

Reiki eğitimleri ve uyumlamalar için gerektiğinde Türkiye'nin her köşesine gidebiliriz. Bunun için size bir telefon kadar yakınız.

 
Toplam blog
: 10
: 988
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Yıllarca süren kendimi arama serüvenim boyunca bir hayli diyar dolaştım. Taaaaa Amerikalara gittim, ..