Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

REKABETSİZ RASYONEL DEMOKRASİ

ÖZET

MİLLİ İRADE PAYDAŞLIĞI: Her siyasal parti, çıkardığı Milletvekili sayısı kadar, Milli İrade Paydaşıdır. Milli İrade; çoğunluğa ve azınlığa bölünmemeli, çoğunluğun  azınlığı yok, geçersiz, işlevsiz saydığı  VAHŞİ DEMOKRASİ'ye dönüştürülmemelidir.

İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ RASYONELLEŞTİRİLMELİ:  İktidar ve muhalefet  yasa önerilerini ince eleyip sık dokumalı; katıldıkları ve katılmadıkları hususları belirterek, birbirlerine bildirmelidir. Son şekil oylamaya sunulurken iktidar ve muhalefet  kendi önerilerini çekerek öbürüne oy verip ortaklaşmışlarsa;. Yasanın başarısında veya  başarısızlığından,  Milli İrade paydaşlıkları  oranında Artı veya Eksi puan alırlar.

Muhalefet kendi önerisinde israrlı ise yasal olarak yerelde bir pilot bölgede, yasasını uygulama hakkına sahip olmalıdır. Uygulama başarılı olursa paydaşlığı oranında artı, başarısızsa eksi puan alır. Böylece başarısız muhalefet, iktidara değil kendine yenik düşer. İktidar ve muhalefet, artı ve eksi puanlarıyla bir sonraki Genel seçimlere girerler.

SAYIŞTAY DENETİMİ: Uygulanan yasaların başarısı ve başarısızlığı Sayıştay denetimleriyle belirlenir. 

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..