Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '14

 
Kategori
İnternet
 

Rekabette yerinizi almak için geç kalmayın

Rekabette yerinizi almak için geç kalmayın
 

Pazarlama ve rekabet


Markaların, reklamların ve pazarlamanın hükmü altında ezildiğimiz günümüz dünyasında artık hemen her şey tüketmek üzerine kurulmuş bir durumda. Üretenler daha çok satmak, tüketiciler ise daha fazla satın almak istiyorlar. Üreticilerin bu davranışı normal olsa da tüketiciler ihtiyaç duymasalar bile sahip olmak istiyorlar. Bu biraz bağımlılık, biraz da pazarlamanın marifeti. Reklamcılık sektörü öyle gelişmiş durumdaki eskiden televizyonda reklam görünce kanalı değiştirirken şimdi televizyonda bayıla bayıla izlendiği yetmezmiş gibi internet üzerinden milyonlarca kez izlenen reklam videolarının varlığını biliyoruz.

Devir pazarlama devri demiştik. Fark ettiyseniz üstteki paragrafın son cümlesinde de internetten söz edildi. Şimdi bu iki kavramı birleştirelim ve ortaya çıkacak şeye hep beraber göz atalım; internetten pazarlama!

Dünyada her gün milyonlarca insan internette vakit geçiriyor. Bu kadar çok sayıdaki tüketiciye ulaşmak isteyen pazarlama sektörü de web ortamına el atarak bir strateji geliştirdi; SEO.

Bir web sitesinin arama motorlarında yukarı sıralarda görünmesini sağlayan SEO, bir takım incelikleri ve kendi içinde bir dinamiği olan, bir tür disiplindir. Bazı incelikleri vardır. Söz gelimi başarılı SEO için altın kural SEO analiz işlemidir. SEO analiz ise nasıl bir politika izleneceğini belirleyen bir tür ön çalışmadır.

SEO analiz işleminin ardından sıra backlink üzerinde çalışmaya gelir. Backlink geri dönen link anlamına gelmekle beraber, backlink yapmak için de yine bir takım detaylı işlemler ve süreçler vardır. Bunlardan bir tanesi imleme işlemidir. İmleme sayesinde SEO için çalışılan sitenin web ortamındaki varlığı daha güçlü bir hale getirilir. Bir diğer yöntem ise makale yazımı işlemidir. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken mevzu; makale yazımı konusunda özgün bir içerik üretilmesi zorunluluğudur. Yoksa backlink çalışmasının başarısından bahsetmek ne yazık ki mümkün olmaz.

Tüm bunlar teknik bir takım işlemler olduğu için tekil kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi çok zordur.  Kurumsal bir firmada yetkili bir SEO danuşmanı ile çalışmanız çok daha doğru olacaktır.

Eğer SEO hakkında hiç bilginiz yoksa SEO Başlangıç Rehberini okuyarak ilk adımı atabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..