Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Reklamı olmayan güzellikler

Reklamı olmayan güzellikler
 

Kurtulun bu hayattan


Neden doğada yapılan yürüyüşü bir inşaatı satmak için reklamlarda kullananlar, o yürüyüşün sağlığınız ve mutluluğunuz üzerinde ne kadar etkili olduğunu anlatan, eylem reklamı olarak kullanmazlar? Yürüyüşün reklamı yok mu? Ama yiyip de tüketmemiz gerekenleri reklam yapıyorlar? Yediklerimizi nasıl yakacağız?

İnternet sitelerinin (satış yapan) bile reklamı yapılırken neden internet dışında da okunabilecek yazıların yer aldığı dergi ve kitapların reklamı olmaz? Artık gazetelerin bile reklamları eskisi kadar çok değil. Okumanın reklamı olmaz mı? Hadi reklamı bıraktım, neden bir dizi yada sinemada, evlilik programlarında filan kitap okuma görüntülerine, etkinliklerine izin verilmez? Neden kitabın, okumanın reklamı olmaz?

Ya sanat? Sanatın reklamı var mı? Tiyatro ve balenin reklamı var mı? Çok nadiren, biçimsiz saatlere yerleştirilmiş sanat programlarında yer alan sahne sanatlarının hiç birinin, insanların en çok ekran başında olduğu saatlerde yada toplu ulaşım taşıtlarında reklamları, duyuruları olmaz. Neden? Yoksa sanat damarları kopmuş ve hayatı sona eren bir toplum muyuz?

Neden sadece yemek, almak, harcamak ve giymekle mutlu olacağımız görüntüleri sunulur reklamlarda? İzlemek, katılmak, okumak, seyretmek, dans etmek, söylemek, dinlemek de mutlu etmez mi insanı? Neden bir şarkının yada müziğin reklamı olamaz? Belki de böyle daha mutlu olurduk?

Sporun da reklamı yok. Futbol maçlarının duyuruları dışında ne buz pateni, ne tenis, ne voleybol maçlarının yayınları yok. Bu sporları yapabilmek üzerine de hazırlanmış reklamlar yok. Sanatın, hizmetin, üretilen bir ürünü yoksa reklamı da olamaz mı? Ama kitaba, dansa, tiyatroya da para harcanıyor. Onlar da yaşamın sosyal yanı. Neden reklamı olmaz?

Bir ağaç ya da çiçek dikmenin vereceği mutluluğun reklamı olamaz mı

Temizliği, yeme- içmeyi bir yana bırakın da ruhunuzu, bedeninizi mutlu edecek birşeyler yapın. Reklamı yapılmasa da sizi mutlu ve sağlıklı kılacak bir sürü güzellik varken onları keşfetmek için dışarı çıkın.

İşe ağaçlık bir yolda yürürken kuş seslerini dinlemekle başlayabilirsiniz. Yeşil ve mavinin doğal renkleri ile kucaklaşın. Denizlere, kırlara kucak açın ve koşar adım tüketimin mutluluk olacağını savunanlardan olabildiğince çabuk uzaklaşın.

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..