Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Reklamlar!

Reklamlar!
 

YORUMA NE HACET, O DURUM BU DURUM ZATEN!(RESİM INTERNETTEN ALINMIŞTIR)


Seçim geri sayımı başladı. Sokaklarda parti minibüsleri, televizyonda parti reklamları kol geziyor. Sokaklar bayraklarla donatılıyor. 

Parti reklamlarının bir kısmı can alıcı temalardan oluşuyor. Seyredince “Çok iyi bir tespit” diyorum. Bazıları ise canımı sıkıyor. Yapmak zorunda oldukları hizmetleri babalarının hayrına yapmışlar gibi gözümüze sokuyorlar. “Bunlar hakkımız olan hizmetler, bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor. Kendi hakkımız için oy vermek zorunda mı bırakılmaya çalışılıyoruz?” gibi sorular takılıyor aklıma. 

Yapılması gereken düzenlemelerin yapılması için yeni bir seçim döneminin işaret edilmesi en can sıkıcı tarafı. Yapılabilecekken yapılmamış gibi bir durum yerleştiriyor akıllara. 

Zamanında yapılması gerekli değişikliklerin yapılmaması ve kadınların yaşadıkları şiddet kısmı beni çok ilgilendiriyor. Yasama döneminin sonu gelmeden meclisten kadınların lehine bir çalışma beklerken, olmadı. 

Erkekler canları isteyince kadınlara şiddet uygulayacak, bunu kanun koyucular ve uygulayıcılar engellemek için yeni seçim döneminde oy mu isteyecek? 

Tüm partilerin bu konuda daha duyarlı olmalarını bekledi kadınlar. Partiler seçim listelerine koyacakları kadın aday sayıları ile gözümüzü boyamaya çalışıp asıl gerçeği atladılar. Sokaklarda kadınlar hala öldürülüyor. Bunu kendi eşleri, kardeşleri yapıyor. Engellenemiyor. Neden? Neden engellenemiyor. 

Kadınları katledenler nasıl bu denli rahat yapıyor bu işi? Sebebi caydırıcı bir ceza olmaması mı? Asıl sebebin erkeklerin eğitimlerinden geçtiği gerçeğini göz ardı etmeden soruyorum bu soruyu. Erkeklerin kadınlara uyguladıkları şiddetin ortadan kalması için tabi ki annelere görev düşüyor. “Analar, kadının hakkını korumak adına, erkek evlatlarını daha bilinçli yetiştirmeliler” diye düşünüyorum. 

Gelelim reklamlara; emeklisi, işçisi, evsizi, açı, çocuğu ve genci düşünülmüş halkın parti reklamlarında. 

Dayak yiyen kadınlar için çözüm önerisine ilişkin bir betimleme yok. 

Öldürülen kadınlara ilişkin hiçbir öneri ve çözüm yok. 

Kadın adının geçtiği parti reklamları çocukların üzerinden annelere yapılan göndermeler. 

Kadınlar; anne olarak bir yer bulmuş reklam kampanyalarında. Bu kampanyaları yöneten insanlar bu açığın farkın da değil mi? Yahut, onlarda bu gerçeği teğet mi geçti? 

 

Sağlıkla ve mutlu kalın. 

 

 
Toplam blog
: 247
: 709
Kayıt tarihi
: 11.03.09
 
 

Buradayım işte. Yaşamın tam içinde. Her anın benim olduğunu bilerek. Yaşamın sadece "Şimdi" olduğun..