Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Reklamsız dizi izlemek ister misiniz?

Kim sever ki dizinin en heyecanlı yerinde 8 dakikalık reklam izlemeyi. Hikaye bölünmüştür bir kere, o heyecan sekteye uğramıştır bir kere... İşte Anlayarak Hızlı Okuma da tam bu sahnede çıkıyor karşımıza, reklamsız dizi keyfi!!! 

Dizilerin arasındaki reklam nasıl rahatsız edici ise bilinenin aksine tane tane okumak da o derece rahatsız edici bir durumdur. Bir satırdan diğerine geçerken; akşam için giyeceğimiz elbiseyi seçeriz, yaptıracağımız saç modelini buluruz, ayakkabılarımızı hazırlarız ve makyajımızı yaparız, artık gece için her şey ayarlanmıştır. Okuduğumuz hikaye neydi? Uçmuş gitmiş, haydi başa dönelim!! İki satır arasında o kadar çok işi hallederiz ki şaşmamak elde değil. 

Bu noktada da tabularımızı yıkmamız gerekiyor. Kelime kelime okumak yerine bütünü görerek, bakış açımızı genişleterek okumamız gerekiyor. 

Oysa; 

Okurken geriye dönüşler yapıyorsanız,  

İç sesinizi duyuyorsanız,  

Hayallere dalıyorsanız,  

... 

Ne yazık ki sizde dizi arasında reklam izleyenlerdensiniz!!! 

Ben üniversite öğrencisiyim, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ile tanışmam okulumuzun ana sayfasındaki bir ilanın ilgimi çekmesi ile gerçekleşti. Bende geriye dönüşler yapıyor, iç sesim çığlıklar atıyor ve hayallere dalıyordum. Bu noktada cilt cilt kitaplardaki okumam gereken binlerce kelimeye savaş açtım... 

Hayatımız sınav derler ya, çok sıradan gelir hani, çok haklılar aslında... Önce saygın bir liseye yerleşmek için girdiğimiz sınav, lisenin tadına varmadan da hayallerimizi üniversite süslemeye başlar. Üniversitede de sınavlar bitmiyor elbette; ALES, KPSS, ÜDS, KPDS, Doktora sınavları vs. hangi yaşta olursak olalım sınavlar bitmiyor, aksine artarak devam ediyor. 

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ile ne kadar erken tanışırsak o kadar fayda maksimizasyonumuz da artmış olur. 

Ayrıca; 

Hayatımızın dönüm noktasını nerede yaşayacağımız da belli olmuyor, eğitime gittiğim yerde hangi sektörde çalışacağıma da karar verip çıktım... 

Umarım sizlerde hayatınızı farkında olarak yaşıyorsunuzdur, çünkü şansımızın nerede olduğunu bilemeyiz. 

Hayatınızı farkında olarak yaşamanın ayrıcalığını tatmanız dileğiyle... 

BKT TRK 

 
Toplam blog
: 4
: 858
Kayıt tarihi
: 25.03.11
 
 

Emeklemekten yürümeye... Nereden başlayacağını bilmez ya hani insan... 5 yıl okumuştur ve 'Ee şim..