Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Rekorlar cenneti: TÜRKİYE...

Rekorlar cenneti: TÜRKİYE...
 

Rekorlar, rekorlar, rekorlar...


Türkiye, her yıl birçok alanda rekora doymuyor. Tüm Avrupa'nın dikkatini de bu şekilde çekmeyi başarıyor. Peki, nedir bu rekorlar?

En pahalı internet...
30 ülkeyi kapsayan inceleme ve araştırmalar sonucunda en pahalı interneti Meksika kullanıyor. Ancak ikinci isim tanıdık: Türkiye. Peki, neden? Japonya'da 0,13 dolarken(aylık), Türkiye'de niçin 15,75 dolar? Aslında her yıl hız artışı oluyor, internette. Ancak fiyatlarda bir düşüş yaşanmıyor. Avrupa, bu konu da bizimle yarışamayacak durumda.

En pahalı benzin...
Bir galon benzin(3,78 litre)'in maliyeti 2 dolar. Ancak Türkiye'de satışı 7 dolar. Yani galon başına 5 dolar vergi uygulanıyor. Buna göre 10 galonun maliyeti 20 dolar. Türkiye'de satışı ise tam 70 dolar. Yani 50 dolar vergiye gidiyor. Benzin fiyatları ve akaryakıt vergisinde Türkiye'yi, Norveç, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri izliyor.

En çok parti kapatılan ülke...
En çok siyasi partinin kapatıldığı ülke de, Türkiye. 1963'den beri, İşçi-Çiftçi Partisi, Milli Nizam Partisi, Türkiye İleri Ülkü Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Büyük Anadolu Partisi, Türkiye Emekçi Partisi, Sosyalist Parti, Yeşiller Partisi, Fazilet Partisi ve Refah Partisi gibi 24 Siyasi Parti kapatıldı.

En çok ekmek tüketen ülke...
Yılda kişi başına 200 kilogram ekmek tüketen ülke olarak Gunniess Rekorlar Kitabının 2007 yılı basımında yer aldı. Ancak bence bu pek hayra alâmet değil.

Online alışverişte rekor Türkiye'nin...
İnternetin sunduğu kolaylıkları en çok kullanan ve online satışlarda kredi kartıyla en fazla alışveriş yapan ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıktı. Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan uluslar arası araştırma şirketi Nielsen'in yayınladığı rapora göre, Türk kullanıcıların yüzde 91'i internette alışveriş yapıyor. Türkiye'yi yüzde 86'lık bir oranla İrlanda, yüzde 85'le de Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

Emekli nüfusunda rekor Türkiye'nin...
Türkiye'de şu anda SSK emeklilerinin yarıdan fazlası 60 yaşının altında. Süleyman Demirel döneminde çıkarılan kanun, 38 yaşında emekli olmaya imkan tanıdı. Devlet bütçesine darbe vuran bu durum, işgücünde de kayıt dışılığa yol açıyor. Yeni kanun ile bu durum da düzelir, umarım...

Dünya televizyon izleme rekoru Türkiye'nin...
Türkiye'de bir yetişkin günde 5 saati, çocuklar ise 3 saati televizyon karşısında geçiriyor. Televizyonu çok seven bir millet olduğumuz da belli zaten. İzlediğimiz bir diziyi, ertesi gün dostlarımızla paylaşarak izlemeyenlerin ilgisini de çekmiş olmuyor muyuz?

Daha ne rekorlar var... Ancak bunlar geliyor aklıma, şimdilik...

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle...

Saygılar, sevgiler...


 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..