Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Remember me

Remember me
 

İşte sizler yepyeni bir oyun,  geleceğin baş döndürücü hızı içinde dijitalleşen hafızalar, hafıza avcıları, insanların zihniyle oynanan farklı bir toplum ve yapay bir gerçeklik. Silinen hafızalar ve insan belleği ticareti ile geleceğe farklı bir bakış açısı.

İnsan evrimi, teknoloji ve gerçeküstü betimleme ile akıllarda farklı soru işaretleri de oluşturan oyun oldukça konuşulacağa benziyor.
 

  • Bu oyunu oynarken hem AV hem de AVCI olduğunuzu hissedeceksiniz.
     


Yeni Paris. 2084.

Kişisel anılar artık dijital hale getirilip, satılabiliyor ve ticareti yapılabiliyor. Mahremiyetin ve özel hayatın son kalıntıları, 21. yüzyılın başında muazzam büyümeye ulaşan sosyal ağların getirdiği mantıksal süreçle silinmiş bulunuyor. Vatandaşlar bu gözetleyici toplumu, sadece akıllı teknolojinin sağlayabildiği konfor karşılığında kabul etmiş durumda. Bu hafıza ekonomisi, toplum üzerinde neredeyse sınırsız gücü bir avuç insanın eline bırakıyor.
 

remember me


Remember Me, oyuncuların eski bir hafıza avcısı Nilin’in rolüne büründüğü bir 3. Şahıs görünümlü aksiyon macera oyunudur. Nilin yeteneği sayesinde insanların zihinlerine girip anılarını çalabiliyor, hatta onları değiştirebiliyor. Yeteneklerinin ve yapabileceklerinin farkında olan otoriteler, Nilin’i tutuklayarak hafızasını sildi. Hapishaneden kaçan Nilin, kendi kimliğini geri kazanmak için son ve tek arkadaşının yardımıyla yola koyuluyor. Geçmişini araştırması, Nilin’i bu gözetleme toplumunu kuran kişilerin hedefi haline getiriyor.

Öne Çıkan Özellikler

  • Geleceğimizin spekülatif ve baş döndürücü bir vizyonu – Zenginleştirilmiş gerçeklik ve hafıza dijitalleştirmenin insanların hayatını kontrol ettiği Yeni Paris 2084’ü keşfedin.
  • Gizemli geçmişi olan elit hafıza avcısı Nilin olarak oynayın.
  • Yeni Paris’in en çok aranan hafıza avcısı olun ve insanların zihnine girerek, anılarını çalma tecrübesini yaşayın.
  • Hem görevlerinizi tamamlamak, hem de kendi hafızanızı geri kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri doğrudan insanların zihninden alın.
  • Memory Remix – Bu yenilikçi oynanış mekaniği, oyunculara Nilin’in güçlerini kullanarak insanların hafızalarını gerçek zamanlı oynanışta değiştirme imkanı tanıyor. Karakterlerin kendileri ve etrafındaki insanlar ile ilgili bakış açılarını köklü biçimde değiştirebilen bu özellik, 2084 dünyasında ölümcül sonuçlar doğurabilir.
  • Dövüş ve gezintinin dengeli bir karışımı – Yeni Paris’teki farklı ortamlarda hem avcı hem av olarak dövüşürken, Nilin’in yakın dövüş sporlarındaki becerisini kullanın!
  • Combo Lab – Remember Me, oyunculara Nilin’in kullandığı komboları tamamen özelleştirme olanağı sunuyor. Oyuncular, her duruma uygun biçimde kombolarını ayarlayabiliyor.

 

Minimum
Önerilen
Kontrolör desteği Evet
DirectX 9.0c
Ses Windows destekli ses kartı
Ekran Kartı Nvidia GeForce 8800GTS ya da ATI Radeon HD 3850 ve üstü
Sabit Disk Alanı 9 GB
RAM 2 GB
İşlemci 2,4 GHz Intel Core 2 Duo ya da 2,8 GHz AMD Athlon X2 ve üstü
İşletim Sistemi Windows 8, 7, Vista, XP

 

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..