Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '11

 
Kategori
Kitap
 

Remzi Karabulut ‘’Acı Gösteri’’

Remzi Karabulut ‘’Acı Gösteri’’
 

kitap kapağı


 

Arı duru öykülerin yazarı Remzi Karabulut’un yeni öykü kitabı edebiyat dünyasıyla buluştu.Sel  yayıncılığın Aralık 2011 basımı olarak kaotik bir ortama sürüklenilen şu günlerde iyimserliği empoze etmeye aday  öykülerden  oluşan seçkisiyle kitabın  sonuna gelindiğinde keşke bitmeseydi denilen öyküler harmanı.

Karabulut,ressam olmanın verdiği yetkinlikle kitabına almış olduğu öyküleriyle hayatın turuncu yanını göstermeye çalışmış.Her öyküsünde yazarlığın olmazsa olmaz unsurlarından olan gözlem yeteneği kurgusuna almış olduğu şehrin ve onun kahraman[lar] çizelgesini oluşturan ‘’Deli Sakkur’’ ‘’Yılancı Yunus’’’’Coni Eko’’ vd. sunumlarında görülmektedir.

Yaşar Kemal’in Çukurova kokan ağızlarından ve deyimlerinden bolca kullanılan öykülerde okura sarı sıcak tatlar bırakmayı başarmıştır.Köycülüğümüzü ‘’Fitil Emmi’’ ‘’Göbeleğin Tadı’’’’Arı Yangını’’ gibi öyküleriyle anımsatmayı ihmal etmemiştir.

Kitaba adını veren ‘’Acı Gösteri’’ aslında hepimizin Baba[sızım]’ızı Kafkaesk tarzda sunmaktadır.Gizemli koleksiyoncunun ,ressam olan ayrancıyla tanışması onun ‘’Acı Gösteri’’ tablosunu satın almak istemesi ardından ayrancıyla dostluğunu geliştirmesi konu alan ve bütün bu düğüm aslında her iki insanında babasız veya baba sevgisinden yoksun büyümesi kurgusuna bağlı oluşturularak çözülmesi… Okuru hüzünlendirmektedir.

‘’Manken ‘’ öyküsünde Edebiyat ve Psikanaliz arasındaki ilişkiyi ortaya koyması açısından farklı okumalara açık bir öykü olarak ‘’Acı Gösteri’deki’’ yerini almıştır.Öykülerin dili yazarın kurgusu ve kahramanlarının yaşamlarına paralel olarak verilmiştir.Bu da öyküleri yeri geldiğinde argo sözcük kullanımına açımlamıştır.

Karabulut’un ortaya koymuş olduğu Edebiyat sahnesindeki ‘’Acı Gösteri’ye’’ herkes davetlidir.

 

Remzi Karabulut Kimdir ?

REMZİ KARABULUT, 1963 yılında Sarıkamış'ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazılarını Edebiyat 81, Çağdaş Türk dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, Kül Öykü, Notos gibi dergilerde yayınlayan Karabulut'un ilk kitabı Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben (Günce), 2002 yılında Kültür Bakanlığı yayınları arasından, ikinci kitabı Kadınlar Gülmemeli (Öykü) 2005 yılında Can Yayınları arasından çıktı. Remzi Karabulut, 1975 yılından bu yana Tarsus'ta yaşıyor.

 

 

yahya incik

yirmidörtaralıkikibinonbir

adana 

 

 
Toplam blog
: 92
: 766
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

1970 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus'ta tamamladım.Yüksek öğrenimimi Atatürk Üni..