Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '14

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Rengarenk çiçekler dünyamızı süslüyor

Rengarenk çiçekler dünyamızı süslüyor
 

ÇİÇEKLER BİZLERİN DÜNYASINI GÜZELLEŞTİREN NADİDE ŞAHESERLERDİR.


Yeryüzünün doğal güzelliklerinden olan çiçekler dünyamızı veya yeryüzünü muhteşem bir şekilde süslemektedir. Bu güzellikler rengarenk, çeşit çeşit olmakla beraber burcu burcu mis gibi kokma özelliğine de sahiptir.

Bu harika güzellikler insanı bilinmeyen çok uzak diyarlara götürür. İnsan kendini; sanki rüyadaymış gibi hisseder. Bu öyle bir rüyadır ki; insan hiç mi hiç bu rüyadan asla uyanmak istemez. Hele hele o mis gibi kokmaları var ya; işte bu noktanın ayrı bir önemi vardır. Bu hoş koku, insanı eşsiz bir mutluluğa doğru sürükler. Yeryüzünde bulunan bu eşsiz güzelliklerin hepsinin kendine has değişik kokuları vardır. 

Bu eşsiz güzellikler nice şiir ve romanlara konu olmakla birlikte, birçok şaire de ilham kaynağı olmuştur. Bu güzellikler aşık ve sevgililerin en önemli silahı olmuş olup, halende olmaya devam etmektedir.

Bu harika güzelliklerin en önemlileri ise; gül, karanfil, papatya, lale, menekşe, nergiz, akşam sefası, aslanpençesi, orkide, kasımpatı, kaktüs, begonya, kardelen, safran gibi daha ismini saymadığımız bir çok harika çiçeklerimiz vardır. Yöre yöre, mevsim mevsim, değişik iklimlere göre çeşitlilik gösterirler.

Özellikle yüksek ve ulaşılması zor olan yerlerde yani zirvelerde yetişen Kardelen en meşhur çiçeklerdendir. Bir de Gül vardır ki; onun hikayesi yüzyıllardır halen anlatılır durur. Bu hikaye Gül ile bülbül arasında geçmektedir. Bülbül ile Gülün aşkı, çok harika bir hikayedir. Bu hikayeden tüm insanlığın çok önemli dersler çıkarması gerekir.   

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de; çiçeklerimizi çok ama çok dikkatli bir şekilde korumamız gerektiğidir. Onları ne olursa olsun her şeyden, gerekli gereksiz zarar verebilecek durumlara karşı kesinlikle ama kesinlikle koruma altına alınması gerektiğidir. Onlara çok iyi bakmalı ve onların sularını ve bakımı için gereken ne varsa yapmalıyız.

Çiçeklerimizden kozmetik sektöründe, özellikle parfüm ve kolonya yapımında çok faydalanılır. Birde Safranın çiçeğinin çok değerli olduğu ve hemen hemen altın değerinde bir ekonomik getirisinin olduğudur.

Sonuçta çiçeklerimizin değerini çok ama çok iyi  bilmeli ve  onları bir maddi ve manevi bir zenginlik olarak görerek, onlardan sevgi ve şefkatimizi eksik etmemeliyiz. Çocuklarımızı veya yarınlarımıza çok güzel miraslar bırakmalıyız. Onları bu konuda özellikle çok ama çok iyi yetiştirmeliyiz. Doğaya, çevreye ve çiçeklere zarar   vermemeleri gerektiğini onlara çok iyi öğütlemeliyiz.

Çiçekleri baş tacı etmeye devam etmeliyiz. Onlar bizim dostlarımız. Dostlarımıza her zaman sahip çıkalım..............  

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..