Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '08

 
Kategori
İnançlar
 

Rengarenk günler sizinle olsun...

Rengarenk günler sizinle olsun...
 

SİZİN RENGİNİZ HANGİSİ...


RENKLERİN DİLİ

Ciddi anlamda renkler insanların hayatlarını, kişiliklerini, metabolizmasını etkilediğini biliyor muydunuz? Bazı renkler merkezi sinir sistemimize pozitif enerji yayarken bazıları da negatif enerji yayar.

İş görüşmesinde görüşmeciyi etkilemek için, hoşlandığınız kızı etkilemek için, kendinizi daha iyi hissetmek için renkler size yardımcı olacaktır. Bende renklerin insanlara verdiği ilhamlardan yararlanmaya çalışıyorum galiba benim rengim mavi. Ama moruda çok severim aşırıya kaçmadan yarın bi iş görüşmem var ama ne giysem ne yapsam bilmeiyorum. Aslında insan kendini hangi rengin içinde rahat hissediyorsa onu giymeli. belki benim kırmızı bir elbisem yok ne olacak şimdi. ben heyecanlı bi insan değilmiyim anlamına mı geliyor. Ya da kırmızı giyersem mi sadece heyecanlı işler yaparım. Biraz kafa karıştırıcı ama oldukça ilginç.
Bu durumda herkesin mutlaka bir rengi vardır. Peki ya sizin renginiz hangisi?

KIRMIZI RENK: Kırmızı etrafa yoğun bir enerji yayıyor. Bu enerji nedeniyle fiziksel aktivitelerde artış görülüyor. Kırmızı, intikam ve kini temsil ettiği gibi akıl almaz bir cesarete ve seksi duygulara etkisi var. Kırmızı aşırı kullanıldığın duygusal dengesizliklere yol açıyor.

SARI RENK: Sarı rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı ve altın sarısı tonlarının ise zihin üzerinde olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor. Sarıyı seviyorsanız çekinmeden duvarlarınızı boyayabilirsiniz ama koyu olmamasına dikkat edin. Zihninizi açacak sarı, özellikle çalışma odaları için ideal.

LACİVERT RENK: "Yatıştırıcı" diye tanımlanan laciverdin bu özelliğinin "mavinin tonu" olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Bedensel ve ruhsal yakınmaların sağaltılmasında lacivert oldukça etkili. Yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra insanın yorgunluğunu alan, dinlendiren özelliği de bulunuyor. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi nedeniyle laciverdi yatak odalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz

TURUNCU RENK: 2008 yılının "moda rengi turuncu" bilgeliği ve dinselliği simgeliyor. Neşenin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına da etki eden bir renk. Uzmanlar "Aman onu da aşırı kullanmayın" diyerek uyarıda bulunmaktan geri kalmıyorlar. Çünkü sinir sistemini olumsuz etkileyebiliyor.

MOR RENK: Uzmanlar mor denince dengeden söz ediyor. Bu renk denge için bire bir. Ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda moru kullanın. Ama abartmayın, öfke duygunuzu körükleyebilir.

MAVİ RENK: "Mutluluğun rengi" diye tanımlanan mavi, denizin verdiği rahatlatıcılığı taşıyor. Huzur için bu rengi tercih edin.


SİZİN RENGİNİZ HANGİSİ?

 
Toplam blog
: 8
: 1616
Kayıt tarihi
: 12.11.07
 
 

1987 Rize doğumluyum. Sakarya üniversitesinde pazarlama bölümü öğrencisiyim. Akademik kariyer için m..