Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '06

 
Kategori
Blog
 

Rengarenk yazılar ortamı

Rengarenk yazılar ortamı
 

Şu Milliyet Blog giderek gelişiyor ve değişiyor farkında mısınız? Başlarda sadece "bilgi bilgi bilgi" ve çalışmaah çalışmaah çalışmaah" şeklinde bizleri top ateşine tutan yazıların yerini giderek eti canı ve kanı olan yazarlar almaya başladı ve ne de iyi oldu...

Tamam bilgiye de ihtiyacı olan vardır elbet. Ama internet ne güne duruyor bunun için site kare site var. Vikipedisinden tutun da kutsal bilgi kaynağı ekşi sözlük sitesine kadar her türden yararlı yararsız bilgiyi google'ın boşluğuna yazıp ya bu neydi ya diyebiliyoruz zaten.

Ama ihtiyacımız olan başka bir şey var. Çok önemli ve çok gerekli. "BİRBİRİMİZİ TANIMAK". Okullardan mezun olmuş ve de işyerlerinin koşuşturmalı mesafeli hengamelerine dalmış ya da dalamamış hangimiz vakit bulup da çok değişik tellerden çalan insanları tanıma fırsatı bulabiliyoruz söyler misiniz? Hangi bara ya da bilmem ne kafesine gidip de birbirimizle uzuun uzuun söyleşebilme ya da dinleyebilme fırsatımız oluyor?

En son üniversitelerde arkadaşlarımızı çok yakından ya da en azından kişiliği şöyledir diyecek kadar tanıma fırsatı ve zamanı bulmuştuk her birimiz. Oysa milliyet blog ortamı bize değişik tellerden çalma fırsatı yarattı bir yerde ve ben bunu çok seviyorum.

Beni bloglarda çeken ne oluyor biliyor musunuz? İnsana ait ve deneyime, yaşanmışa ait, kişiliğe ait yazılar. Bunlar illa ki itiraflar olması gerekmiyor. Bir kişinin kitaplardan fırlamış bilgileri sürekli sıralaması değil aradığım. Arkasında bir kalbin attığını duyumsayabileceğim, belki hiç katılmasam bile bir inancı savunan cesur bir yürek, ya da ürkek, çekingen, naif, sinsi, coşkulu, duygusal, bıkkın, bezgin, nevrotik, paranoyak, dürüst, kurnaz, zalim, oyuncu, saplantılı ne olursa olsun, BANA İNSANI ANLATSIN VE SAMİMİ OLSUN yeter.

Ben böyle yazıları seviyorum. Yazarın kendisi yaşasın ya da yaşamasın umurumda değil. Yeter ki yaşamın içinden olsun. Kendimi ya da kendi zıddımı ya da benzerimi bulayım onda. Böyle yazıların altındaki "bu bloğu ilk okuyan sizsiniz" yazısını görmek de, o yazıya yorum yazmak da, ya da sadece yazının altındaki rakamlara dahil olmak da beni mutlu ediyor.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..