Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Renginizin karakteri

Renginizin karakteri
 

Hepimizin favori bir rengi vardır. Kimimiz maviye düşkünken kimimiz de daha gri tonları tercih ederiz. Bazen siyahlara bürünürken bazen de rengârenk olmak isteriz. Tercih ettiğimiz renklerde özellikle o dönemin modası hâkim olsa da gardırobumuzu açtığımızda farkında olmadan hep aynı tonlarda giysiler almış olduğumuzu görürüz.

            Peki, bu tercihinizin tesadüf olmadığını biliyor muydunuz? Bilim adamları insan psikolojisi üzerinde araştırma yaparken renklerin kişilik özelliklerini yansıttığını saptamışlardır. İşte size sevdiğinizin kullandığı renklere dikkat ederek karakterini çözmede yardımcı olacak birkaç ipucu:

 

            KIRMIZI: Bu renge düşkün olanlar duygularını yoğun yaşarlar. Hareketi ve hızı simgeleyen kırmızı, bu rengi tercih edenlerin despot bir yanı ve sinirli bir tabiatı olduğunun işareti sayılabilir. Çevresinin ilgisini üzerinde toplamaktan hoşlananların da ilk tercihi kırmızıdan yanadır. Ayrıca ateşli bir renk olan kırmızı erotizmin de simgesidir.

            MAVİ: Huzura düşkün olanların favori rengi mavidir. Denize ve gökyüzüne bakmanın sizi ne denli rahatlattığını bir hatırlayın! İnsan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi ve dinlenmeyi simgeler. Genellikle romantik ve duygusal olan insanların tercihi bu renkten yanadır. Giyside mavi sosyalliğin göstergesidir.

            YEŞİL: Dikkatli insanların seçtiği yeşil, konsantrasyonu simgeler. Bu renge düşkün olanlar sağlam bir iradeye sahiptirler. Başkalarını kontrol etmek konusunda üstün bir yetenekleri vardır. Fakat tonları da farklı anlamlar içerir. Koyu yeşil, aşırı denetim anlamına gelirken, açık yeşil ise boş vermişlik anlamına gelir.

            BEYAZ: Hemen hemen tüm toplumlarda kutsal sayılan beyaz, yeni başlangıçları simgeler. Bu rengi sevenler çatışmalardan uzak ve sakin bir hayatın özlemini duyarlar. Ayrıca özgür ruhlu kişiler bu renge düşkündürler. Beyaz aynı zamanda saflığı ve aydınlığı temsil eder.

            SARI: Umudun rengi olarak kabul edilen sarı, aynı zamanda evrensel aşkı da simgeler. Bu rengi sevenler ilgili ve iyimser bir kişiliğe sahiptirler. Genellikle herkesle konuşan, genel kültürleri gelişmiş, sosyal insanlardır. Giyiminde sarıyı tercih edenler neşeli kişilerdir.

            MOR: Ruhsal hazlar peşinde koşanların rengidir. Olgunluğu ve karakterin oturmuşluğunu yansıtır. Genelde sanatçı ruhlu insanların tercih ettiği mor, aşk konusunda tecrübeli olanların tutkuyla bağlandıkları bir renktir. Fantezi ve hayal dünyaları zengin olan mor tutkunları aynı zamanda yeniliklere açıktırlar.

            PEMBE: Bu renkolumlu duygu ve düşüncelerin, mutluluğun ve hayalperestliğin göstergesidir. Renk olarak özellikle kadınlar tarafından tercih edilse de yumuşak başlı ve romantik erkekler tarafından da özellikle dekorasyon amaçlı kullanılan bir renktir. Bu renk kadınlar için aynı zamanda huzurun simgesidir.

            KAHVERENGİ: Alışkanlıklarına bağlı olan ve etraflarındaki her şeyi kontrol etmek isteyenlerin rengidir. Kurallar onlar için yaratılmış, hatta bu kuralların yaratıcısı da genellikle bu rengi sevenlerden oluşmuştur demek çok da iddialı bir söylem olmaz. Aşk ilişkilerinde de belirsizliklerden hoşlanmaz ve dingin, mantık çerçevesinde ilerleyen ilişkileri severler.

            GRİ: Ağırbaşlı insanların tercihi olan gri, sadakatin simgesidir. Sessizliğe önem verenler bu rengi severler. Genellikle işlerini çok fazla önemseyen bir yapıya sahiptirler. Fakat buna rağmen işi hayatlarının ekseni haline getirmezler. İkili ilişkilerinde yüksek beklentilere girmezler. Hem iş hem de özel hayatların da sorumluluk almaktan kaçınmazlar.

            SİYAH: Asiliğin simgesi olan siyah aynı zamanda korku ve umutsuzluğu yansıtır. Genellikle seremoni ve tören giysisi olarak kullanıldığı için resmiyetin de sembolüdür. Çoğu insan için karşı konulamaz cazibe anlamına gelir. Ölçülü kullanılması halinde zarafetin ve gizemin de işaretidir.

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..