Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Renkler ne anlatıyor?

- Ayşe Ayşen Bulut kimdir? Biraz tanıyabilir miyiz?

7 Temmuz 1962 de İstanbul da doğdum. Aslen Arnavut kökenli bir ailenin üçüncü çocuğuyum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesi mezunuyum. Kırk seneye yakın süren evliliğimi iki evlat ile taçlandırdım.  2002 yılında spiritüel alana NLP, reiki, yaşam koçluğu, rüyalar,  renklerin psikolojisi gibi eğitimlerle adım atmış oldum. Atölye çalışmaları, seminerler, bireysel danışmanlıklar ve renk harita çalışmalarına 2017 yılından beri devam ediyorum. Renklerin çok fazla bilinmeyen gücü sayesinde kişilere ait olan ‘yaşam yolu' renkleri ile tanıştırıyorum. Şu anda ise renkolog olarak renkoloji ile ilgili alanda yol alıyorum. 

- Renkoloji nedir biraz bize açıklayabilir misiniz?

Carl Jung evrimsel teorisinde psikolojik davranışların renk tonlamalarıyla o kişinin görünmeyen görüntülerini renklerle meydana çıkarması yoluma ışık tuttu. Renkler, bu yüzyılda insanların var olmak ve yaşamına yardımcı olmak için ayna tutma yöntemi en önemli unsurdur. Bir renkolog olarak insanlara bu yolda çok kolay yürümeleri için destek veriyorum. Kişilerin kendilerine ait olan renk yaşam yolu için bir katalog hazırlayan yine renkolog'dur.

- Renkler size ne ifade ediyor?

Renkler hayatımızın her alanında yer aldığı gibi psikolojik olarak etki etmektedir. Renklerle kişiler arasında görünmeyen bir bağ vardır. Bu bağı renklerin kendilerine ait dil, anlam, ifadesi ile çözmek çok zorlu bir yol değildir. İfade ve anlamını bilmek bazen yeterli olur. Kişi kendisine ait olan renk bilgisi ile kim olduğunu çok daha kolay keşfeder. Yaşamda kendisine ait rengi ile yol alması ve hayatına ayna tutan, renk katan ve kutup yıldızı gibi yön veren izlenmesi muhteşem bir yoldur renk yolculuğu. Dünyada tüm renklerin ifadeleri birbirine çok yakındır. Turuncu sosyalleşmeyi, mavi dürüstlüğü, yeşil güveni, kırmızı enerjiyi, sarı zekayı, mor asaleti, pembe hız almayı, indigo otoriteyi, gri dengeyi temsil eder.

- Bir kitap yazdınız, ‘Rengine Yolculuk’… Bu kitap bize ne anlatıyor?

Sizin için belki de en özel gün olan doğum tarihiniz, serüvenin ilk durağı. Neden sizin de renklerden oluşan bir hayat ağacınız olmasın? Hangi konularda iyi olduğunuza, hangi konularda kendinizi geliştirmek istediğinize, yaşamınıza ve yaşam telaşınız içinde stresten, yorgunluktan arkada kalan yönlerinize ışık tutan ve renk katması için yardımcı olacak bu bilgileri okuyucularla buluşturdum. 

Rengine Yolculuk’da yaşam yolunuzun rengi, karanlık, isim, duygu (ruh), maske (ego), gölge (psikolojik), çakra şifa, ilişkilerde uyum renklerini sade bir dille anlattım. Çocuğunuz ileriki yaşlarda ne iş ile meşgul olacak acaba? Burcunuzun rengi size ne mesajlar yolluyor? Kitabımda sevgili okuyucularım için renklerin mucizeleri nasıl çalışıyor, söylenmesi çok kolay olumlamalar ve onaylamalardan da bahsediyorum.

- Kurumlarda motivasyon eğitimleri veriyorsunuz, nasıl yorumlar alıyorsunuz?

Yaşadığımız şu günlerde seminerlerde kişileri kurumsal yaşamdan biraz uzaklaştırmak ve rengarenk bir dünyaya davet ediyorum. Gerçekten bir nebze olsun kişiler çok hafiflediğini ve edindikleri ilginç bilgiler sayesinde çok mutlu olduklarını dile getiriyorlar ve çok da şaşırıyorlar edindikleri bilgilere. Sonrasında isteyenlerle kendilerine ait renk haritasını çalışıyoruz. 

- Sizce renkler insan hayatını hangi yönde motive ve etki eder?

Düşünsenize, renksiz bir hayat tatsız tuzsuz olmaz mı? Renkleri düşününce eminim hepinizin yüzünde bir tebessüm oluşur. Kişisel renk enerjimizden giysimize, evimizdeki dekorasyona nasıl etki ediyor, nasıl bir frekans yayıyor? Yaşamın içinde renkleri ne şekilde ve nasıl kullanıyoruz? Giysilerimizde kullandığımız renklerle karşı tarafımıza nasıl bir bilgi yolluyoruz? İlk iş görüşmesine hangi rengi kullanarak görüşmeye gitmeliyiz? Renkler duyusal bir vakadır ve bizleri uyarır. Aynı zamanda etkileyici, görsel ifade ve bedenimiz üzerinde fizyolojik bir etkiye sahiptir. Bu arketipleri öğrenerek yol almakta fayda var.

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..