Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Renkleri aşk, sağlık ve iş hayatımızda nasıl kullanmalıyız?

Renkleri aşk, sağlık ve iş hayatımızda nasıl kullanmalıyız?
 

 

Renkler hayata güzellik katan sihirli güçlerdir.

Dikkat ettiniz mi, hepimizin favori bir rengi vardır ve o rengi kullanmayı çok severiz. Çünkü sevdiğimiz rengin gücüne ihtiyacımız vardır.   

Tüm renklerin bir enerjisi var. Bizler bu enerjileri doğru kullandığımızda hayatımızdaki değişiklikleri fark etmeye başlarız.

Gelin birlikte göz atalım renklerin enerjilerine ve hayatımıza kattıklarına.

Kırmızı :

Kırmızı teşvik edici bir renktir. Cesaret ve özgüven aşılar kullanan kişilere. Aktif satış yapan kişilerin giyimde kırmızıyı tercih ederlerse satışları artar. Fizyolojik olarak adrenalin salgılandığı için kalp atışlarını hızlandırır. Aşkın, sevginin, tutkunun ve cinselliğin rengi de kırmızıdır.  Bu alandaki enerjinizin yükselmesini ve tutkunuzun artmasını istiyorsanız, kırmızı rengin gücünden mutlaka yararlanmalısınız.

Turuncu :

Turuncu enerji veren bir renktir.  Eğer çalışıyorsanız ve enerjinizin azaldığını hissediyorsanız mutlaka giysilerinizde turuncu rengi tercih etmelisiniz. Turuncu sosyalleştirir ve espri anlayışını yükselterek bulunulan ortamda duygulara yeniden yön verir. Pozitif düşünceyi yeniden yapılandırır.  Huzur, keyif ve zevk katan enerji yapısı ile sizi daha güler yüzlü, samimi ve sıcak gösterir.  Ruh halinizi sıkan mekânlara gittiğinizde kullanırsanız, turuncunun olumlu etkisini hemen hissedersiniz.

Sarı :

Sarı mutluluğun rengidir. Sinirleri yatıştırır, ruh halinizi pozitife çeker.  Hem umudun, hem de zekanın rengidir. Kullanan kişiye son derece hafiflik ve huzur katar. Ayrıca mütevazılık, özgüven ve esneklik kazandırır. Sarı renk zihin faaliyetlerini arttırdığı için özellikle öğrencilerin yaşadıkları mekanın duvarlarını sarıya boyamaları bu açıdan önemlidir.  Çocuk odalarında, okul duvarlarında kullanılması çok olumlu sonuçlar verir.

Yeşil :

Evrensel sevgi rengi ve kalp çakranın rengi yeşildir. Yeşil kırık kalpleri şifalandırır. Affetme, özür dileme, kabul etme, onaylanma duygularını olumlu yönde etkiler. Denge ve huzur sağlarken, kişinin kendisini güvende hissetmesine sebep olur. Yeşil renge bakan kişi güçlenir, kendini iyi hisseder.  Bir ormana veya yeşil bir alana gittiğinizde içinizdeki huzuru düşünün.

Mavi :

Son derece rahatlatıcı ve huzur veren bir etkisi vardır. Tansiyonu düşürür. Ağrı ve sancıları da oldukça olumlu etkiler. Yalnızlık ve çaresizliğin ilacı mavidir. Barışçıl duygular, birleştirici etkiler verir kullanan kişilere. Uyku sorunu çeken kişilerin bu sorunlarını çözer. Sinirleri yatıştırır, ruha ahenk verir.

Çivit Mavi :

Gerçeklik ve aklın rengi olan çivit mavi, melankolik duygulardan kişiyi uzaklaştırır. Endişe ve kaygıları temizler. Kullanan kişiye pozitif duygular verir. Soğukkanlılığı korumaya ve olayları akıl süzgecinden geçirmeye yardımcı olur. Bilgi, birikim ve güç sağlamasının yanı sıra, diğer bir özelliği de iştah kapatması ve kilo kontrolüne yardımcı olmasıdır. Kilo problemi olan kişilerin özellikle mutfaklarında bu rengi bulundurmaları bu anlamda kilo kontrolüne sebep verir.

Mor:

Pozitifi yükleme rengi olan mor, yaratıcılığı, üretkenliği daha yüksek boyuta taşır.  Uyku düzenleyicidir. Hormonlar üzerinde oldukça etkili olduğu bilinir. Bu yüzden yatak odalarında, yatak çarşaflarında kullanılması kişiye huzur ve dinginlik katar. Kişinin an’da kalmasına da yardımcı bir renktir. İştahı azalttığı da bilinir. Mor ruhun rengini ve güzelliğini temsil eder. Öfkeyi, siniri, huzursuzluğu ve kini azaltarak, kişinin ego kontrolü yapmasına vesile olur.

Renkli ve mutlu günler geçirmeniz dileğimle, sevgilerimi sunuyorum.

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitmeni

www.aysenilgunaktas.com

info@aysenilgunaktas.com

 

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..