Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Renkli Koşu-İzmir

Renkli Koşu-İzmir
 

Hep kurduğum bir cümle var, bilirsiniz. “Hayatımızda hep renk olmalı.”  derim, demek ki fazla söylemişim ve çok istemişim ki birebir gerçekleşti.  Geçtiğimiz haftasonu İzmir Mavişehir Sahilinde bir etkinliğe davetliydim. Etkinliğin ismi : “İzmir Color Sky 5K“  Farklı ülkelerde gerçekleştirilen bu etkinlik Türkiyede’de bazı illerde gerçekleştiriliyor. Belki uzun zamandır bildiğiniz bir şeydir belki de ilk defa okuyacaksınız. Haydi başlayalım!

Hani o bildiğimiz mısır nişastası var ya? O nişastaya farklı renklerde gıda boyaları ilave ediliyor. Nişastaya bir bakmışsın, pembe, yeşil, sarı, mavi, mor olmuş. İşte o rengarenk nişastalar seni koşacağın güzergahta bekliyor. Etkinlik renkli koşu üzerine kurulmuş, 5 km süren bu koşuda her kilometrede bedensel engelli arkadaşlarımız ve gönüllüler sizlere renkli mısır nişastası püskürtüyor. Artık ne yüzünüz, ne burnunuz , ne kulağınız ne de dişiniz kalıyor rengarenk olmayan. Koşu tamamlandığında bir bakmışsınız (hatta bakamamışsınız desem daha doğru olur) gökkuşağından farksızsınız. Bu yıl gerçekleşen koşu, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile işbirliğiyle yapılmış. Duymaktan hoşlanacağınız en güzel kısmı da buydu sanırım.  Tüm bunların yanında koşuya katılan çocuklar ve ailelerin renkliliği ve mutluluğu kendilerine hayran bırakacak cinsten. Standart bir yaşama ve güne kafa tutarcasına renklenmek farklı bir duygu. En önemlisi de kimse “Ay çantam battı, ayakkabılar pespembe oldu, eyvah kulağım sarı oldu, gözlüğümün haline bak, kolum yemyeşil oldu.”  diye olumsuz tepkiler vermiyor, herkes yaramaz bir çocuk gibi gülümsüyor. O tüm sakınmalar ve  “Bunları nasıl temizleriz? Sonra ne yaparız?“ düşüncesi tüm etkinliğe katılanların aklından çıkarılmış gibi. En azından vücut dilleri o şekilde, gayet mutlu ve rahat. Etkinlik sonunda hava üfleme istasyonunda renklerin büyük bir kısmı çıkıyor, geriye kalan da rahatsız edici olmuyor.

Diyorum ki gıda boyaları bu sefer kullanılabilecekleri en doğru yerde kullanıldılar. Gıda sektöründe bu kadar sık kullanılmasa, nişastayla hep birlikte olsa da böyle eğlendirse öyle değil mi? Hem sosyal sorumluluk bilincinde olup, hem de birçok insanın yüzünü güldüren, hayatını renklendiren, biraz olsun hayatın monotonluğundan çıkaran bu etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

                     Sağlıkla Kalın!

Not: “ Hayatınızın en renkli günü olmak için iddialı. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..