Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Renkli televizyon

Renkli televizyon
 

Televizyon nereden nereye? Kaynak: http://www.smh.com.au/ffximage/2007/05/30/300_tv2.jpg


"Renkli Televizyon" adını verdiğim hayalimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Renkli Televizyon düşüncesini yaratmamın sebeblerinden bir tanesi televizyonu, sahneyi ve eğlence dünyasını daha profesyonel bir şekilde ele almak istememden kaynaklanıyor.

Tayvan'da 2006 senesinden bu yana sahne ve televizyon da kariyerimi geliştirdiğim için bir taraftan da burada edinmiş olduğum tecrübelerimi başta Türkiye olmak üzere aynı zamanda dünya ile de paylaşarak Türkiye için uluslararası televizyon ve sahne platformuna doğru bir oluşumun önünü açmak istiyorum. Bu yüzden Uzakdoğu'da ki tecrübe ve birikimlerimi hem daha iyi şekilde değerlendirebiliceğimi hem de bu alanda çalışan kişilerle birlikte ortak bir sinerji yakalayabileceğimize inanıyorum.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bizden çok daha önce başlayan, medya ve televizyon araştırmaları ne yazık ki ülkemiz de hem yetersiz hem de dağınık biçimde yapıldığı için istenilen sonuçlara ulaşmamız ne yazık ki mümkün olmuyor. İşte bu yüzden "Renkli Televizyon" da televizyonun doğuşundan bugüne kadar geçirdiği değişimleri, televizyon programlarını, bu alanda yazılmış kitapları, sahne gösterilerini, dünya da eğlence endüstrisinin topluma olan etkilerini ve sahne televizyonla ilgisi olan tüm çalışmaları yakından takip ederek yazılı bir kaynağa dönüştürmeye çalışıyorum.

Ülkemiz televizyon endüstrisine yeni bir açılım ve farklı bir renk getirerek yaratıcı televizyon projelerini de bu sektöre kazandırmayı hedeflediğim için dünya genelinde bu alanda yapılan çalışmaları, analizlerimi ve görüşlerimi Renkli Televizyon adı altında topluyorum.

Diğer taraftan, Renkli Televizyon'u ülkemiz de imkanları kısıtlı olan ve bu alanda bir kariyer yapmak isteyen gençlerin yararlanabileceği bir kaynak durumuna dönüştürebilmeyi hayal ediyorum. Bu sayede ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın televizyonu hem daha iyi algılayabilmelerinin hem de daha etkili kullanabilmelerinin üzerinde olumlu bir etki yapabileceğime inanıyorum.

Renkli Televizyon'u şimdilik bir internet sitesi olarak hayata geçirdikten sonra gelecekte bir yapım şirketine dönüştürebilmeyi hayal ediyorum. Bu sayede Türk televizyon formatlarının yaratılmasını, yeni senaryo projelerini, uluslararası ortak sahne ve televizyon çalışmalarını yapabilecek potansiyele ulaşmayı düşünüyorum. Şu anda sınırlı bir alanda ve çoğunlukla yerel olarak ilerleyen Türk televizyon endüstrisinin çalışmalarının önünü açarak Türkiye'nin bu alanda daha etkili adımlar atmasının da planlarını yapıyorum.

Renkli Televizyon, dünya da Türk etkisinin arttırılması konusunda her türlü çabayı göstermeye hazır bir platforma dönüşerek ülkemizin dünyada ki imajını da geliştirmeyi hedefliyor. Renkli Televizyon'un başarmak ve geliştirmek istediği amaçlarından bazılarını şöyle sıralayabilirim:

Türk yapımı televizyon formatları yaratmak.
Dizi filmlerin geliştirilmesi ve yeni projeleri hayata geçirmek.
Her türlü kesime hitaben farklı televizyon projelerinin geliştirilmesi.
Sinemamız da farklı ve yaratıcı senaryo projelerine odaklanmasını sağlamak.
Uluslarası ortaklıklar ile büyük projelerin ülkemize getirilmesini sağlamak.
Eğitim programlarını desteklemek ve geliştirmek.
Medya araştırmalarının yapılması ve geliştirilmesini sağlamak.
Türk televizyonculuğunu uluslararası bir platforma taşımak.
Türk sosyal ve toplumsal yapımıza zarar veren şu anki televizyon anlayışının yerine topluma ve sosyal yapımıza olumlu katkıların çoğalacağı bir atmosferin yaratılmasını sağlamak.
Yeni yüzlerin ve başarılı isimlerin televizyon konusunda desteklenmesinde rol oynamak.
Dünya da ki Türkiye imajını olumlu yönde değiştirmek.
Türk sinema ve televizyon endüstrisinin güçlenmesine katkıda bulunmak.
Sektörde markalaşmanın önünü açmak.
Halk ile kopuk bir televizyonculuk yerine, sürekli interaktif bir ortam da halk ile yakın ilişkilerin kurulmasını sağlamak.
İzleyicilerin görüşlerini daha çok ekrana yansıtmak.
Ürün yelpazesini geliştirmek.
Daha çok izleyiciyi kazanmak için projeler üretmek.

Şu anda her nekadar bir internet sitesi de olsa gelecek de başarıyı ve gelişimi hedeflemiş birisi olarak, her biri alanında başarılı arkadaşlarımın da desteği ile Renkli Televizyon'u ve renkli televizyon oluşumunu güçlendirmeye çalışacağım. Dileğim her türlü öneri, eleştiri ve görüşlerinizi benimle paylaşmanız. Ancak bu sayede hatalarımızdan dersler alarak daha etkili bir şekilde geleceğimizi şekillendirebiliriz. Sizlerin Renkli Televizyon'da olan yolculuğuma desteğinizi beklediğimi söyleyerek, yazımı burada noktalıyorum.

"İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar"

Hepinize saygı ve sevgilerimle,

Uğur Rıfat Karlova

www.rifatkarlova.com

www.renklitelevizyon.com

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..