Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Renkli yaşamlar ....

Renkli yaşamlar ....
 

Zevklerle ,renkler tartışılmaz...

Bana sevdiğin rengi söyle ,senin karakterini açıklayayım...

Renkli dünyalarımız vardı...

Renkli rüyalar dilerim...

Sevgilinize renkli çiçekler,renkli kalp resimleri gönderirsiniz...

Peki niye...Yaşamın tadını almak ve gönülleri hoş tutmak için...

İşte cümlelerimiz bile renkli dileklerimizle güzelleşiyor...

Bahar geldi...kırlar papatyalarla karışık binbir çiçek tarlasına döndü...

Bu güzelim manzaraları görünce,ne kadar mutlu oluruz...Değil mi...

Yıllardır devlet binalarımız kirli gri ve kara renklerle anılır olmuştu...Sanki devlet ciddiyeti karanlık renklerle ölçülecekti...

Mahkeme duvarı gibi suratı var deriz...Sevimsizliğin ve uğursuzluğun sembolüdür sanki...

Neden o sevimsiz renklerle boyanır ki anlamak mümkün değil..

Son yıllarda başta okullarımız olmak üzere, birçok resmi binalarımız canlı renklerle boyanıyor...

Darısı mahkeme salonlarımızın ve cezaevlerimizin duvarlarının başına diyelim...

İşte renklerin ve insan ruh hallerinin dayanılmaz dostluğu...

KIRMIZI : İştah acar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yukseltir, kan akışını hızlandırır.Yanlış bir inanış vardır, bogaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa bogalar renk körüdür. Kırmızıya değil kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır.

YEŞiL : Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yatak odası için rahatlatıcıdır. Yesil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelligi nedeniyle kullanılır. Yesil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı cektiği saptanmıştır.

SiYAH : Gücü ve tutkuyu temsil eder. Bizde ve batıda siyah matemi temsil eder, oysa Japonya’da siyah mutluluktur. Siyah fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Einstein konsantre olabilmek icin perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.

MAVi : Sakinlik simgesi. Araplar mavinin kan akışını yavaslattıgına inanır, nazar boncugu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak icin köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda cocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.

LACiVERT : Kozmik renk olarak kabul edilir, sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında maviyi kullanır. Hilton logosunu laciverte çevirirken insanların kafasında büyük kuruluş imaji yaratmak istedi.

MOR : Nevrotik duygulari acığa çıkardıgından, insanlari bilincaltının korkuttugu saptanmıştır. intihar edenlerin beğendiği renktir.

PEMBE : Rahat hissettiren renk. Bu yüzden bazı büyük magazalar tezgahtarlarına pembe uniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat hissetsin diye. Pembe cocuk rengidir aynı zamanda.

SARI : Geçiciliğin ve dikkat çekiciligin sembolü. O yüzden dünyada taksiler sarıdır, geçici oldugu bilinsin ve dikkat ceksin diye. Araba kiralama sirketleri de sarıyı kullanır, cünkü musterilerine aldıgınız sey geciçidir lutfen geri getirin demek isterler. Sarı rengi bu özelliginden dolayi bankalar kullanmak istemez, cunku paranin gecici degil kalıcı olmasını isterler.Post-itlerinde sarı oluşu dikkat çekici...

BEYAZ : İstikrarı, devamlılıgı, temizliği simgeler. Politikacılar beyazı pek severler, çünkü temiz, durust izlenimi vermek isterlerde ondan dolayı...

KAHVERENGi : İnsanın hareketlerini hızlandırıyor. Kansas universitesi Sanat üniversitesi’nde bir deney için bilgisayar yardımıyla duvarların rengi degistirilebilir hale getirilmis. Fonda beyaz kullanildiginda insanlar sergide yavas hareket etmis. Fon kahverengiye dondugunde ise insanlar daha hızlı hareket etmisler, muzede daha cok yeri daha az zamanda gezmisler. Kahverengi insani hızlandiriyor, bu yüzden fastfood restoranlari ic mekanda kahverengi kullaniyor. Kahverengi toprak rengi, bu yuzden kıyafetlerde pek tercih edilmez, cunku kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat cekmiyor.

.....

Renkli yaşamlar...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..