Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Renksiz resimler

Sevgili çocuklar benim 23 Nisanda çekilen tüm resimlerim renksiz, ama anılarımı sorarsanız gök kuşağı gibi.

İşte o rengi atmış fotoğraflarda kalan, çocukluğumun bayramları, nerdeyse tüm günü dolduran bir programla geçerdi. Dersler, asla aksatılmazdı. TÜM provalar öğleden sonra, veya sabah derslere girmeden önce, çalışılırdı.

Tabii, ulaşım sorunu yollarda yoktu, nedeni de, fazla vasıta olmayışı idi. Genelde,çocuklar on yaşını doldurduktan sonra, okula bisikletlerle giderdi. Küçükler ise, belli bir yere gidinceye kadar gözetlenir, sonrası malum, okula sağ selim varılırdı.

Yıl 1955_ 59 arası, İlkokul evimizin iki mahalle ötesi. Küçük okul, büyük huzur, vardı o zamanlar. Okullar arası folklörde birinci olmuş, ve KIBRIS, Türk Cemaat Meclisinin, piyango biletlerinde boy göstermiştik.(bende dahil) Bileti saklıyorum. Ara sıra çıkarıp hava atıyorum. Torunlara, bir gün sizler de bunları çocuklarınıza belki anlatırsınız deyip dururum. ' Nerde kaldı çocukluğum nerede o günler?' dediğim zaman, boynuma sarılıyorlar, biraz hüzünleniyoruz birlikte.

Sevgili öğretmenler, çocuklarımıza, BARIŞCIL DUYGULAR AŞILAYINIZ, HEP GEÇMİŞLE HESAPLAŞMA YOLUNA GİTMEMELERİNİ ÖNERİNİZ... Onlara, gerçeklerle yüzleşmekten korkmamalarını, mantıklarının da önde olmasını, SEVGİNİN İSE HEPSİNİ tamamlamasını aşılayınız.

ATATÜRK, 23 Nisanı, Türk çocuklarına armağan etmiştir. Bugün, TÜRK çocukları bu bayramını, tüm dünya milletlerinin, çocuklarını TÜRKİYE'YE davet ederek, YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ, sözünün, ve aynı zamanda ONUN, aydınlık fikirlerinin de izinde olduklarını sergilemektedirler.

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..