Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Rennes Le Chateau'nun gizemi

Rennes Le Chateau'nun gizemi
 

Asmodeus


Da Vinci Şifresi isimli romanı hatırlayalım. Roman'ın giriş bölümünde , Louvre müzesinin müdürü olan Sauniere öldürülmektedir. Aslında Dan Brown bu ismi rastgele seçmemiştir. 1879 yılında Fransa'da bulunan küçük Rennes Le Chateau isimli kasabasına gelen ve çok fakir olan Rahip Berenger Sauniere ile birlikte esrarengiz olaylar başlar.

1800'lü yılların sonunda Fransa'da yaşamış olan Rahip Berenger Sauniere, Rennes Le Chateau'da görev yaptığı kilisede başlattığı tamirat çalışmaları sırasında gizemli parşömenler bulur. O dönemde, keşfinin arkasından aniden zengin bir hayat sürdürmeye başlayan Sauniere'nin bir hazine bulduğu iddia edilir. Hatta bu hazinenin zamanında bu bölgede bulunan "Bezu" isimli bir tepenin üzerindeki şatoda yaşıyan Tapınak Şövalyeleri'ne ait olduğuna inanılmaktaydı. Bu noktada "Bezu" ismine dikkat ettiniz mi? Dan Brown, bu ismi de kitabında kullanır. Romanda yer alan ana karakterlerden biri olan komiserin ismi "Bezu Fache" dır.

Rahip Sauniere, 1891 yılında kilisenin tamirat çalışmalarını başlatır. Magdalena'nın anısına yapılmış olan bu eski kilisenin sütunlarından birinin içine saklanmış , parşömen kağıtlar bulur. Bu kağıtların üzerinde Latince olarak yazılmış şifreli yazılar vardır. İşte bu belgeler, Da Vinci Şifresi romanında anlatılan olayların ilk adımını teşkil eder.

Aslında konuyu ilk ele alanlar, 1982 yılında yayınladıkları "Kutsal Kan, Kutsal Kase" isimli kitabın yazarları olan Michael Baigent, Richard Leigh, ve Henry Lincoln'dur. Gizemli parşömenlerin Hristiyanlığın karanlık dönemlerine ait çok gizli sırlar ile ilişkili olduğu iddia edilir.

Sauniere'nin kilisesinin giriş kapısının üzerinde yer alan Latince "Terribilis est locus iste" yani "Burada korkunç bir şey var" cümlesini gördüğümde gizemin çözümünün ilk aşamasının bu cümle üzerinde yoğunlaşmak olduğunu anladım. Bu cümle bir ipucu idi ve çözümü sonucunda bir önceki araştırmamın sonuçlarını destekleyecek olan bilgilere ulaştım. Sauniere, kilisesinde bulduğu bilgiler sayesinde Kutsal Kase'nin saklandığı yeri öğrenmiştir.

Çözümümü http://www.gradale.com/rennes.htm adresinde açıkladım.

 
Toplam blog
: 4
: 5825
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Tarihin gizli kalmış konularında ve semboller kullanılarak sanat eserlerine yerleştirilen şifreleri ..