Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '10

 
Kategori
Haber
 

Resepsiyon'a asker katılmadı...

Resepsiyon'a asker katılmadı...
 

Çankaya’da Cumhurbaşkanı Gül tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in seksen yedinci yılı kabulüne/resepsiyona askerin katılmaması damga vurdu.

Cumhurbaşkanının düzenlediği resepsiyon belki son dakikada asker gelir diye yirmi dakika geç başladı.

Genel olarak AKP’li bakan ve bürokratların türbanlı eşlerinin katılımı dikkat çekti.

Yargıtay, Danıştay ve Haşim Kılıç dışında Anayasa Mahkemesi üyelerinin de katılmadığı kabul “Türkiye burada” söylemini havada bıraktı.

Başbakan’ın eşinin dünürleri olduğu için katılamadığı söylense de asıl nedenin Gül’ün eşinin birinci mevkide olmasını hazmedemediği biliniyor.

Herkes Kendi Cumhuriyetini Kutladı…

Seksen yedinci yıl kutlamalarının kamuoyunda oluşturduğu genel algı Türkiye siyasetinin daha nice krizlere gebe olduğu şeklinde. Türban üzerinden sürdürülen din sömürüsünün siyasete pranga olmaya devam edeceği.

Askerin Merkez Ordu Evi’nde verdiği resepsiyon bu yılki kutlamalarda üzerinde düşünülmesi gereken somut bir durum oluşturuyor.

27 Ağustos’ta devir teslim töreninde Orgeneral Işık Koşaner’in yaptığı konuşmada bugünkü tavrının ipuçları yer alıyordu. Koşaner; “Hukuka saygılı olması gereken kurum sadece Türk Silahlı Kuvvetleri değildir. Herkesin, her kurum ve kuruluşun ve bilhassa yargı erkini kullananların da kendilerini bağlayan hukuk kurallarına itina ile uymasını beklemek ve istemek hakkımızdır. Yasaların verdiği yetkiler kurumları ve şahısları rencide etmek, araştırma, inceleme yapmadan suçlamak ve kamuoyunu belli bir istikamette yönlendirmek için kullanılmamalıdır.” demişti.

Koşaner’in konuşmasında askerlere yönelik yargılama ve medyada yürütülen linç kampanyalarının ötesinde türban üzerine yerel ve uluslar arası mahkemelerin verdiği kararları kast ettiğinin de teyidi oldu dün akşamki farklı resepsiyonlar.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Halk ile beraber Olmayı Tercih Etti…

CHP lideri Kılçdaroğlu Kadıköy’de binlerce yurttaş ile meşaleli yürüyüşte cumhuriyet’in seksen yedinci yılını kutladı.Yaptığı konuşmada,“Atatürk;Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' demişti. Biz de tüm yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Özgürce Cumhuriyet kutlamalarını izleyeceğiz. Tüm yurttaşlarımızı kucaklamanın ötesinde, onların sorunlarına eğilip, sorunlarını çözmek için inançla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Yaratmak istedikleri bir korku topluluğu var. Kafamızdaki kalıpları kırıp, korku imparatorluğunu yıkacağız”dedi.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..