Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '16

 
Kategori
Resim
 

Resim yapmak yetenek işi mi ?

Resim yapmak yetenek işi mi ?
 

Sizlerle bu gün her zaman tartışma konusu olan Resim yapmak yetenek mi ? yoksa yeteneksiz dediğimiz kişi Resim yapabilir mi ?


Sizlerle bu gün her zaman tartışma konusu olan Resim yapmak yetenek mi ? yoksa yeteneksiz dediğimiz kişi  Resim yapabilir mi  ?
 
Eğer şuan bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen sizde resim yapmak için araştırmalara başladınız demektir. Hatta bunun öncesinde çalışmalara başladınız ve Güzel Resimler yapamadığınız için çevresiniz de ki insanlar sizin şevkinizi kırıp bu iş yetenek işi diyip sizin bütün şevkinizi kırmışlardır. Sizde resim yapmanın yetenek işi mi değil mi ? Öğrenmek istediniz. Ve araştırmalara başladınız şuan bu yazımı okuyorsunuz muhtemelen öyle olmuştur. Uzatmadan konumuza başlayalım o zaman...
 
Resim yapmak, yapabilmek tabi ki de yetenek işidir. Yanlız şöyle bir husus var benim yıllardır okuduğum, gördüğüm ve tecrübe ettiğim yetenek ve yeteneksiz olarak adlandırdığımız aslında ikisinin arasında ki tek fark daha çok çalışmak. Arada ki o uçurum o mesafeyi çok daha çalışarak kapatılabilir. Daha iyi anlayabilmeniz örnek veriyim :
 
Yetenekli ve Yeteneksiz insanların arasında ki tek faktör çok çalışmak ilk duyduğunuzda kulağınıza saçma gelebilir. Ama öyle bir düşünceye kapılmadan okumaya devam edin...
 
Mesela diyelim ki bir karakalem portre yapılacak yetenekli diye tabir ettiğimiz kişi yapılacak olan karakalem portreyi tek seferde çok iyi yapacaktır. Yeteneksiz diye tabir edilen kişide karakalem portreyi yaptığı zaman pek de güzel bir iş ortaya çıkmayacaktır. Ama önceden belirttiğim gibi çalışmalarına devam ederse pes etmese ve sürekli çalışırsa çok iyi çalışmalar ortaya koyacaktır. Aynı şekilde de yetenekli olan kişide çalışmalarına devam etmese ara verse bir yerden sonra artık bizim yeteneksiz dediğimiz kişi yetenekli olan kişiyle aynı hata daha iyi çalışmalar ortaya koyacaktır. Arada ki tek var daha çok çalışmak yetenekli olan insan bir çizim yapıyorsa yeteneksiz olan insan 6-7 kere çizim yapacak ki o aradaki farkı kapatabilsin.
 
Burada şunu altını çizerek söylemem gerekiyor ; Çok çalışıp, emek verip ve çok pratik yapıldığı zaman hiç bir şey çizmesini bilmeyen bir kişi yani genel tabirle yeteneksiz dediğimiz kişi çok çalıştığı zaman ortaya çok iyi resimler yapabiliyor.
 
Sanat dediğimiz sonsuz uçu bucağı olmayan bir varlıktır. Her zaman daha iyisini yapabilirsin. Ben oldum piştim artık benim çizmeme gerek yok yada istediğim zaman çizerim dediğiniz an sanat hayatınızın bittiği andır.
 
Çünkü ; Resim de süreklilik çok büyük önem arz ediyor. Mesela benim Vedat diye bir arkadaşımı örnek veriyim size ; Vedat arkadaşım çok iyi resimler yapabiliyordu. Elinde olmayan nedenlerden dolayı 1-2 ay hiç resim yapamadı 2 ay sonra geldiği zaman resim yapmaya başladı ama sanki o Vedat değildi resim yeteneği yok olmuştu.2 ay dediğimiz o süre aslında bize 5-6 aylık bir gerilemeye mal olmuştu. Eski resim yapma seviyesine gelmesi için yaklaşık 2-3 ay çizmesi gerekiyordu.
 
El nankördür. Çizmediğiniz ve ara  verdiğiniz zaman maalesef ki kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz çok geriden başlarsınız...
 
Son olarak toparlamak gerekirse  ;  Eğer çalışmayı göze alıyorsanız sizlerde çok iyi resimler yapabilirsiniz. Ama sürekli çizmeniz ve pratik yapmanız lazım. Emin olun dediklerimi yaparsanız yetenekli insani bile geçebilirsiniz yeter ki çalışın... Eğer bu yazıyla ilgili danışmak istediğiniz, sormak istedikleriniz varsa bana iletişim kısmından ulaşabilirsiniz...
 
Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere sanatla kalın...
 
Toplam blog
: 3
: 5142
Kayıt tarihi
: 01.01.16
 
 

1992 yılında Mardin Midyat'da doğdu. 2010 yılında Midyat Çavuslu Lisesinden mezun oldu. 2010 yılı..