Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Resime ve Heykele Haram Diyen Öğretmen

Resime ve Heykele Haram Diyen Öğretmen
 

Ayet Öncelikli ders verilmesi önemlidir. Hadis öncelikli ders Ayete şaşı baktırtır ve tefrikalar bu yüzden çıkmakta...


Bugün, yaklaşık olarak 10 yıldır Finlandiya'da yaşayan kardeşim telefonla beni aradı. Eşi Finli olan kardeşimin 9 yaşında bir de kızı var. Resim yeteneği doğuştan verilen yeğenim gerçekten muteşem figürler çizmekte. Doğum haritasında 5. evinde bir çok olumlu açı yapan gezegenler onun iyi bir yeteneğe sahip olduğunun habercisiydi zaten. Kardeşimi onun Sanat Akademisine göndermesi konusunda ikna ettim. 

Kardeşimin eşi iki yıl önce Kadir Gecesinde Müslüman oldu. Zaten Müslümanlara karşı nefreti olmayan Finli gelinimiz Finlandiya Sosyal Demokratlarındandı. Gerçekten özgürlükçü biriydi ve daha önce ateistti. İslamın gerçekten ne olduğunu zaman içinde anladı ve geleneksel İslamın getirdiği bazı ön yargılar dolayısıyla hidayeti geciksede sonunda buldu.

Kardeşimin telefonda beni dehşete düşüren haberi şuydu. Kızı Hamide Rita'nın okulunda İslam dersine giren Boşnak hocası bakın küçücük kıza ne demiş "Resim ve heykel yapmak haramdır, hele hayvanlar necis ve pis olduğu için resimleride asla yapılamaz" demiş.

Ben ne diyeceğimi şaşırdım doğrusu. 

Bizlerin Hz. Muhammed (SAS) aleyhine yapılan filmlere kızacağımıza şu kendi inancımıza yaptığımız hakarete bak. Resim ve Heykel günahmış. İslamda Resim ve Heykel yapmak günah değildir onu çıplak yapmak yada ona tapmak haramdır. Bu manada bir bıçağa bir çakıya uğur addeden ve ondan bir fayda geldiğine inanan şirk işler. Asla ne bir hayvan nede başka bitkilerin resmini yapmak haram değildir. Bunu söyleyen Hadisler yanlış aktarılmaktadır. 

Zira Resim ve Heykelin hoş görülmediği dönemlerde cahil insanlar resimlere tapıyor tada heykele kurban kesiyorlardı. 

Gerçi şimdide heykellerin manevi huzuru diye geliştirilen söylem Arap cahiliye dönemlerini anımsatmakta bana.

Kardeşim Boşnak hocayı uyaracak bu hadislerle ilgili daha fazla şeyi okulda anlatması durumunda bundan böyle okulda din dersi aldırmayacağını, şayet çocuklara ders verilecekse AYETlerin önceliğinde verilmesini isteyecek. 

İşte böyle Müslümanların durumu. Bu cahil duruşumuzla bir de KUDÜS'ü kurtaracağımızı sanıyoruz. Biz öncelikle bu cehaletle, bu aymazlıkla, bu din diliyle Medineyi, Mekke'yi ve İstanbul'u elimizde tuttuğumuza şükredelim...

Bu Boşnak hoca'nın anlayışındaki din diliyle konuşmak İslamın imajını mahvediyor. gerek yok Sam Bacile gibi adamların Hz. Muhammed(SAS) aleyhinde film yapmasına biz zaten İslamın imajını kendimiz ilk okul 2. terk olan ortalama ümmet eğitim seviyemizle göstermekteyiz.

Lütfen aşağıdaki linki tıklayın ve BATI'dan nasıl bir poz veriyoruz bir görün.

https://www.google.com.tr/search?q=Muslim+rage+Boy&hl=tr&newwindow=1&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_wd-ULD2CcKQhQexioD4BQ&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1280&bih=669

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..