Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Resimler fotomontaj değildir

Resimler fotomontaj değildir
 

Peri bacalarından bir görünüm


“Kapadokya bozuluyor” başlığı altında Milliyet Blog’da yayımlanmakta olan yazıma paralel olarak, tarafımdan çekilen ve yine aynı adla fotoğraf galerisinde gösterilen resimlerin hiç biri fotomontaj resim değildir. Tamamı aslına uygundur. Amatör bir fotoğrafçı olmam istesem de fotomontajı mümkün kılmaz.

Kapadokya’da görünümü bozan resimler gündeme yetiştirilmek amacı ile acele çekilmiş resimlerdir.

15 eylül. 2009 tarihinde Kanal- D’de akşam bülteni ana haberlerinde yayımlanan resimlerle çok benzerlik taşıdığına göre orada yayımlanan resmin de fotomontaj olmaması gerekir.

Amaç, çevreye duyarlılık, bozulan Kapadokya’ya herkesin dikkatini çekmektir. Bunu yaparken mübalağlı- abartmalı resim ve haberlerden kesinlikle kaçındığımızı belirtmek isterim.

Turizmden, kültürden, sanattan, doğadan anlayan ve yaşamı boyunca bunların içinde olmuş birisi olarak çirkinliği ortaya koyanlara destekten önce, gerek yerel gazetelerde, gerek yazmış olduğum elektronik – internet ortamlarında benzer konuları dile getirmiştim. Sekiz on yıldır, ince eleyip sık dokuyarak Kapadokya hakkında hazırlamakta olduğum bir çalışmam da var.

Doğaya, tarihe, kültüre ve sanata vurgun biri olarak, sesleniyorum, Kapadokya merkezinde, Nevşehir Avanos sınırları içinde yer alan, Zelve Ören Yeri Açık Hava Müzesi’ne yakın bir yerde başlanan inşaat, doğayı ve dokuyu bozacaktır.Yol yakınken bu inşaattan vazgeçilmelidir.

Geçmiş yıllarda Göreme Açık Hava Müzesine yapılan cam piramitte örneği görüldü. Bir sürü emek ve para harcanarak, üstelik sanat eseri olarak yapılan koca dağ gibi eser, doku ve yapı ile uyum içinde olmadığı için haklı olarak kaldırıldı. İş, ona benzemeden ve çok masraf yapılmamışken, işin, başka uygun bir yere nakledilmesi uygun düşeceği inancıyla,
Duyarlı doğa ve sanatseverlerin, değerlerimizi korumak isteyenlerin destek vereceğinden eminim.
Hüseyin Seyfi.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..