Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '09

 
Kategori
İnternet
 

Resimleriniz ve blogunuz için Google Picasa

Resimleriniz ve blogunuz için Google Picasa
 

picasa


Son zamanlarda aldı başını bir “Picasa” gidiyor. Çoğu insan birincisini bilmezken “Picasa 3¨ çıktı. Nedir bu picasa? Google hesabı olanlar için bir sürü yardımcı gereçten biri olan Picasa’yı tanıtacağım sizlere.
Picasa Google’ın ücretsiz sunduğu bir resim işleme, paylaşma programı. Yani Photoshop, acdc gibi profesyonel resim işleme programlarına ihtiyaç kalmadan basit ara yüzü ile resimleri işleyebilme, düzeltme, arşivleme, etiketleme, albüm, slâyt, film ve web’de paylaşabilme gibi özellikleri sunuyor. Bu özelliklerden kısaca bahsedelim.

Resimleri efektler ile düzeltebilme, ışık ve renk ayarları yapabilme. Resimleri klasörleyebilme ve tüm resimlerinizi tek pencerede görüntüleyerek, sürükle-bırak özelliği ile düzenleyebilme. Görsel dosyaları ön izleyebilme. Arka plandan bağımsız açılan picasa, resimlerinize ön izleme sağlarken, büyütebilir, çevirebilir bir sonraki resimlere kolayca ulaşabilirsiniz. Web kamera ve fotoğraf makinesinden anında görüntü aktarma ve anlık foto yakalama özelliği mevcut. Fotoğraflara isim, etiket ve filigran ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz. Eklentileri ile resimleri e-mail ile gönderebilir, yazıcıya altyazılı yazdırabilir, kartpostal hazırlayabilir, blogunuzda yayınlayabilir, kolajlayabilir, film sunumu hazırlayabilir ve Google Earth’da resimleri coğrafi etiket olarak kullanabilirsiniz.

En önemlisi resimlerinizi web’e taşıyabilir ve bunları bilgisayarınızla senkronize edebilirsiniz. Bir blogunuz ya da web sayfanız varsa, Picasa’ya yüklemiş olduğunuz resimlerin yolunu göstererek bilgisayarınızda ya da web sayfanızın yer aldığı host bilgisayarında yer kaplamadan büyük çözünürlükte fotoğrafları yayınlayabilirsiniz. Mesela Google’ın blog servisi olan Blogger (Blogspot) bu hizmeti vermektedir. Blogger sayfanıza bilgisayarınızdan eklediğiniz her resim otomatik olarak Picasa albümlerinde yer almaktadır. Dolayısıyla web kotanızı fazladan doldurmamış olursunuz. Blogger haricinde Wordpress’e de picasa’dan albüm, resim ya da slayt ekleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgiler bir sonraki yazımda.

Programın kullanımı çok basit ve Türkçe sürümü de mevcut. Picasa 3 İndirmek için.

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..